Despre ce ne apropie și ce ne desparte. Umanism, secularizare, credință

Categorie:

Disponibil și în ebook

Răsfoiește cîteva pagini

25,00 lei

Descriere

Vedem limpede poziția integratoare a lui Doru Căstăian. Poziția lucidă a ascultării reciproce, a ne-anihilării reciproce, a supraviețuirii în condiții de diferență, fără posedare exclusivă. Adevărul nu e la noi, nu e la voi și, dacă există, există strict în întîlnirea dintre lumile noastre diferite. În tensiunea reală a unor diversități ireductibile. Eu, creștinul, și tu, ateul, eu, teologul, și tu, omul de știință, eu, raționalistul, și tu, misticul. Cunoaștere, dar și împăcare.
Cu Doru, tu, stimate cititor, ești în siguranță. Și în siguranță voi fi și eu în întîlnirea cu tine, fiindcă autorul gînditor a sădit în avans apropierea noastră. (Andrada Ilisan)

Caracteristici

Prefață: Andrada Ilisan

Format: 130 x 200

Pagini: 181

ISBN: 978-606-8680-90-3

An apariție: 2019

Despre autor

Profesor, traducător, publicist, scenarist de softuri educaţionale, om fascinat de tineri şi de educaţie. Născut la Galaţi, la 16 februarie 1979, a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, în anul 2001. Master în filosofie franceză contemporană în 2002, doctor în filosofie al Universităţii de Vest din Timişoara în 2008, cu o teză despre conceptul de diferenţă în filosofia franceză post-structuralistă. Profesor de filosofie şi ştiinţe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, începînd cu anul 2003. Interesat profund de problemele educaţiei în general şi ale şcolii româneşti în special, Doru Căstăian a avut intervenţii nu foarte dese, dar limpezi şi provocatoare, pe marginea unor subiecte de actualitate privind educaţia şi tendinţele pedagogice contemporane, aducînd în spaţiul public românesc contribuţii substanţiale şi informate.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Despre ce ne apropie și ce ne desparte. Umanism, secularizare, credință”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii