Umanism integral. Probleme temporale și spirituale ale unei noi creștinătăți

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

30,00 lei

Descriere

Umanism integral este una din cărțile importante ale filosofului catolic Jacques Maritain. Gânditorul francez a scris mult și în multe domenii ale reflecției filosofice, însă câteva cărți se detașează ca relevanță în cadrul vastei sale producții. Printre ele și aceste șase prelegeri ținute la Universitatea din Santander în august 1934, și reluate în volumul publicat în 1936.
Cartea anunță o nouă creștinătate, dar și o nouă vârstă a culturii. În dezacord cu modelul constantinian al unei prea mari apropieri între religie și politică, Maritain prefigurează aici reflecțiile despre pluralism ale Conciliului Vatican II, bazate pe o filosofie a persoanei și a libertății. Teocentric, umanismul autorului nu este prin aceasta mai puțin umanist, întrucât el pledează pentru convergență, într-o lume în care dialogul ar urma să aibă rolul cel mai însemnat. Și această lume s-a retrezit la viață după 1945, iar Jacques Maritain a continuat să o însoțească cu meditațiile sale sapiențiale. (Alin Tat)

Caracteristici

Traducere: Marius Motogna

Prefață: Alin Tat

Format: 140 x 205

Pagini: 320

ISBN: 978-606-8680-92-7

An apariție: 2019

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Umanism integral. Probleme temporale și spirituale ale unei noi creștinătăți”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii