Antichitățile noastre

Categorie:

29,00 lei

Descriere

Textele volumului de faţă pornesc de la impresii de lectură – de la cărţi pop, precum versiunea Harry Potter în limba latină, pînă la mai sobrele reviste de specialitate, precum Journal of Indo-European Studies – schiţînd portrete de autori, dascăli sau savanţi, punctînd teorii lingvistice, povestind etimologii şi mitologii. Acestea ne vorbesc toate despre lumea plină de semnificaţii pe care o aduc la viaţă limbile clasice şi studiul lor, riguros şi pitoresc totodată.
„Antichitatea ne este contemporană. Cuvintele de care ne folosim (în oricare dintre limbile moderne), literatura pe care o citim, operele de artă care ne încîntă, aşezările pe care le vizităm, muzeele care ne bucură sufletul, gesturile banale pe care le facem – toate pot fi privite într-o perspectivă care duce în cele din urmă la Antichitatea greco-latină şi dincolo de ea. Chiar dacă rădăcinile nu sînt perceptibile la o primă privire, toate acestea au legătură cu strămoşii noştri îndepărtaţi. Alegînd să le aşezăm în descendenţa lor directă, le sporim semnificaţia şi le înţelegem mai bine rostul” (Ioana Costa).

 

Caracteristici

An apariție: 2013

Pagini: 272

Format: 148 x 210

ISBN: 978-606-93522-1-2

Despre autor

Ioana Costa, filolog clasic, este profesor la Departamentul de filologie clasică al Universității din București, din 1990. Este titulara cursurilor de Introducere în filologia clasică, Fonetică istorică latină, Lingvistică comparată indo-europeană, Sintaxă latină, Epistolografie antică, la care se adaugă cursuri din autori greci și latini. A publicat monografii și articole de specialitate; a tradus texte majore ale literaturii greco-latine (Cato, Seneca, Pliniu cel Bătrîn, Augustin, Ieronim, Septuagina: Deuteronomul, Judecătorii, 4 Regi, Eclesiastul, Iezechiel) și a coordonat publicarea integralei filosofice senecane și a enciclopediei lui Pliniu cel Bătrîn.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Antichitățile noastre”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii