Cine se teme de limba latină. Mic dicționar de expresii și locuțiuni latine – Liana Lupaș

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini:

Prețul inițial a fost: 35,00 lei.Prețul curent este: 30,00 lei.

Descriere

Volumul de față îi propune cititorului o incursiune în universul cultural și politic al Romei antice prin intermediul celor mai faimoase zicale latinești care încă se bucură de o amplă circulație în zilele noastre. Întrucât în Occident limba latină a rămas, până în secolul 18, principalul vehicul de difuzare a ideilor, cititorul descoperi că multe dintre dictoanele cu alură „antică” provin de fapt din Evul Mediu sau din Renaștere. Urmărind cu erudiție și acribie nu doar geneza, ci și receptarea locuțiunilor latinești prezentate în carte, Liana Lupaș cartografiază un teritoriu vast, între ale cărui granițe se înscrie, din fericire, și spațiul cultural românesc.

Conf. univ. dr. Emanuel Conțac

Caracteristici

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-9659-87-8

Colecția: Philologia – Philologia classica

An apariție: 2023

Despre autor

Liana Lupaș (n. 1940), reputat filolog clasic. Între 1962 și 1984 a lucrat la Institutul de Lingvistică din București al Academiei Române. Teza de doctorat, publicată în 1972 sub titlul Phonologie du grec attique, a primit de la Academie premiul Timotei Cipariu.

În 1981 a publicat, împreună cu Zoe Petre, comentariul la piesa lui Eschyl Cei Șapte împotriva Tebei. Lucrarea a apărut la Editura Academiei în colaborare cu editura franceză „Les Belles Lettres”.

În 1984 a emigrat la New York, unde locuiește și acum. După un Master în Library Services, la Universitatea Columbia (1990), a fost angajată de Societatea Biblică Americană pe postul de curator al colecției de Scripturi în anul 1991, unde a continuat să lucreze pînă la pensionare, în 2016.

În 2011, la împlinirea a 400 de ani de la publicarea traducerii cunoscute drept King James Bible, a organizat o expoziție și a publicat catalogul acesteia, precum și 15 broșuri pe aceeași temă.

La editura Ratio et Revelatio a mai apărut cartea De la Gutenberg la internet. O istorie a Bibliei în era tiparului (2022).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cine se teme de limba latină. Mic dicționar de expresii și locuțiuni latine – Liana Lupaș”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii