Penumbre – Raluca Florina Cicortaș

20,00 lei

Descriere

Aflată la a treia carte, Raluca Florina Cicortaş – poetă sensibilă şi profesoară devotată – abordează itinerarul unor discrete expresivități poematice, unul al efuziunii auctoriale temperate, voit parcimonioase. Autoarea se exersează într-o poetică a diafanului și a ludicului, într-un demers al explorărilor afective, într-o suavă introspecție și sondare a registrelor absconse ale eului. Exercițiul liric se constituie dintr-o scurtă narațiune care oscilează între real și imaginar, între concret și oniric, fiind lipsit de orice referențialitate livrescă. Fiorul confesional se îmbină cu reflexivitatea într-un cadru al sentimentalității și al reveriei, al unei sintetice caligrafieri. Propensiunea tonurilor meditativ-interogative intră în simbioză cu cele constatative, rememorările lasă loc sonurilor apoftegmatice, alternanța umbrei și a luminii se reconfigurează într-un joc inefabil al unor penumbre. Impasibilă la tentațiile unei mode scriitoricești, la obsesia înregimentărilor generaționiste, poeta mizează mai degrabă pe individualizarea și rafinamentul texturii descriptive, pe impactul și dihotomia unor formulări, pe timbrul vocii sale distincte. (Ioan F. POP)

Caracteristici

Pagini: 73

Format: 145 x 205

ISBN: 978-606-9659-80-9

An apariție: 2023

Despre autor

RALUCA FLORINA CICORTAȘ s-a născut în anul 1993, în Oradea. A urmat Liceul Teologic Baptist Emanuel. Licențiată a Facultății de Litere din cadrul Universității din Oradea. Master în limba engleză la aceeași universitate. În prezent este profesoară de limba engleză și de limba română.
Cărți publicate: Lucrând în alb-negru, Editura Bibliotecii Revistei Familia, Oradea, 2021, poeme; Prietenii Sofiei, Editura Primus, Oradea, 2021, carte de fabule pentru copii.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Penumbre – Raluca Florina Cicortaș”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii