Un viitor luminos. Crescut în Transilvania în umbra comunismului

Prețul inițial a fost: 35,00 lei.Prețul curent este: 30,00 lei.

Descriere

„Am plecat de la sînul tău cu o zi înainte de a împlini 26 de ani. Om făcut, dar prea semănam cu tine. În timpul cît am fost plecat am învăţat multe lucruri care m-au schimbat puţin. Au fost momente în viaţa mea cînd te-am urît, momente cînd mi-ai fost indiferentă şi momente cînd te-am iubit şi mai mult ca înainte de a te părăsi. Încăpăţînată cum eşti, tu nu m-ai părăsit niciodată. Dimpotrivă, m-ai persecutat cu iubirea ta în numele unui trecut numai al nostru. Am învăţat că aşa face o mamă. Şi că eu, ca fiu, nu pot să mă sustrag iubirii tale. Ţara ţi-o porţi în suflet oriunde ai fi, te urmăreşte obsesiv, chiar şi atunci cînd crezi că nu o mai vrei. Ai încercat şi tu să te schimbi, dar încă nu ţi-a reuşit prea bine. De aceea, după atîta amar de vreme, îţi întorc respectuos amintirile noastre, aşa cum le-am purtat eu prin lume. M-au ajutat să mă schimb. Sper să te ajute şi pe tine. Ştiu că ai nevoie.” (Teodor Flonta, aprilie 2018, Hobart, Tasmania)
„Cartea a fost pentru mine o revelație. Și va fi – n-am nicio îndoială − și pentru cei care o vor citi de acum înainte. Autorul, originar din România, povestește fapte de un dramatism zguduitor, trăite de el și familia lui, în timpul comunismului. Scris cu un remarcabil talent literar, uneori în engleză, alteori în italiană, cu o conștiinţă morală clară, acest roman non-fiction a fost tradus admirabil în română de prietenul său din studenție, Paul Budimir.” (Alex Ștefănescu)

 

 

Caracteristici

Traducere: Paul Budimir

Pagini: 329

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-8680-66-8

An apariție: 2018

Despre autor

Teodor Flonta s-a născut în 1946 în satul Lupoaia, Bihor. A absolvit cursurile Facultăţii de Limbi Romanice la Universitatea Bucureşti în 1970. S-a căsătorit cu Ariella, o italiancă din Milano şi, după o şedere de 7 ani în Italia, a emigrat în Australia unde a obţinut Doctoratul la Flinders University of South Australia. A predat italiana la Flinders University şi a devenit şeful departamentului de italiană la University of Tasmania. Trăieşte în Hobart, Tasmania, împreună cu soţia Ariella, aproape de cei doi fii cu frumoasele lor familii.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Un viitor luminos. Crescut în Transilvania în umbra comunismului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii