Știință și religie. Sînt ele compatibile?

Prețul inițial a fost: 29,00 lei.Prețul curent este: 23,00 lei.

Stoc epuizat

Stoc epuizat

Descriere

Unul dintre subiectele cele mai controversate şi mai aprinse de astăzi este dacă poate fi reconciliat conflictul dintre ştiinţă şi religie. În Ştiinţă şi religie: sînt ele compatibile?, renumiţii filosofi Daniel C. Dennett şi Alvin Plantinga îşi dezvoltă argumentele pe care le-au prezentat într-o dezbatere captivantă față în față, susţinută la conferinţa din 2009 a Diviziei Centrale a Asociaţiei Americane de Filosofie.

Această cărticică a rezultat dintr-o dezbatere dintre profesorul Plantinga și mine la o întâlnire a Asociaţiei Americane de Filosofie. Iniţial, n-am fost în favoarea publicării nici unei părţi a acesteia, dar pentru că pe internet circula o înregistrare audio a dezbaterii,neautorizată, de calitate slabă, am convenit să-mi aştern punctele de vedere în scris. Profesorul Plantinga şi cu mine suntem în dezacord profund, dar suntem de acord asupra valorii dezbaterii civilizate ca fiind calea cea mai bună să tindem spre adevăr (Daniel C. Dennett).

Mulţi pretind că religia şi evoluţionismul sunt incompatibile şi continuă, adăugând: „Cu atât mai rău pentru religie”.Eu susţin că religia şi evoluţionismul sunt compatibile, dar că „naturalismul” şi religia sunt incompatibile.

Şi continui, adăugând: „Cu atât mai rău pentru naturalism” (Alvin Plantinga).

Caracteristici

Postfață: Mircea Flonta

Traducere: Antoaneta Sabău și Florin George Călian

Pagini: 128

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-93664-3-1

An apariție: 2014

Despre autor

Alvin Plantinga (n. 1932) este un filosof analitic american, profesor emerit de filosofie John A. O’Brien la Universitatea Notre Dame. Foarte cunoscut pentru scrierile sale de filosofia religiei, epistemologie, metafizică, este autor al cărţilor God and Other Minds (1967), The Nature of Necessity (1974), Essays in the Metaphysics of Modality (OUP, 2003) şi Warranted Christian Belief (OUP, 2000).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Știință și religie. Sînt ele compatibile?”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii