Singoalla. O saga medievală – Viktor Rydberg

Disponibil și în ebook

Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 30,00 lei.Prețul curent este: 26,00 lei.

Descriere

 

Caracteristici

An apariție: 2021

Pagini: 192

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-9659-40-3

Traducere: Raluca Boboc

Prefață și note: Raluca Boboc

Despre autor

Figură de marcă a literelor suedeze ale secolului al XIX-lea, scriitorul și poetul Abraham Viktor Rydberg (1828 – 1895) a fost membru al Academiei Suedeze, profesor al Universității din Stockholm și cercetător de renume în domeniul mitologiei germanice. Opera sa, purtînd o amprentă lirică cu totul deosebită, vădește o puternică ancorare în tradiția romantică, vederi liberale în plan  social și politic, unde numele lui Rydberg a rămas asociat figurii unui mare umanist, și un interes profund pentru filosofie, psihologie, religie și estetică. Deși fără a atinge meritata faimă internațională în timpul vieții, și-a văzut unele din cărți traduse încă de atunci, urmînd apoi o creștere a interesului pentru traducerea operei sale.
Cu siguranță, cel mai mare nume al literaturii suedeze între Carl Jonas Almqvist și August Strindberg, Viktor Rydberg este pentru prima dată accesibil și cititorului român. Singoalla, cartea a cărei traducere o propunem în prezentul volum, a apărut în limba suedeză în anul 1865, cunoscînd în scurt timp mai multe ediții, și fiind tradusă în limbile daneză, germană, olandeză, finlandeză, franceză, spaniolă și italiană deja înainte de 1903, anul cînd devine accesibilă și cititorului de limbă engleză.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Singoalla. O saga medievală – Viktor Rydberg”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii