Secțiune și îmbinare. O fenomenologie a experimentului – Hans-Jörg Rheinberger

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini:

Prețul inițial a fost: 49,00 lei.Prețul curent este: 44,00 lei.

Descriere

Această carte se referă la metoda experimentală, care a avut un rol deosebit de important în cadrul științelor încă de la începutul perioadei moderne. Este cu atât mai uimitor faptul că filosofia și istoria științei nu s-au ocupat aproape deloc de incredibila diversitate a experimentelor. În noua sa carte, Hans-Jörg Rheinberger pune în lumină toate fațetele acestei situații. El examinează materialitatea experimentului, obiectele și instrumentele sale, precum și contextele spațiale și temporale mai largi în care este plasat și în care se realizează experimentul științific. În acest fel, se conturează o nouă viziune referitoare la evoluția științei.

Caracteristici

Traducere: Maria-Magdalena Anghelescu

Format: 145 x 205

Pagini: 302

ISBN: 978-606-9659-70-0

An apariție: 2023

Despre autor

HANS-JÖRG RHEINBERGER (n. 1946) este Director emerit la Max-Planck-Institut für Wissenschaftsgeschichte din Berlin. Cea mai recentă carte publicată de el este Epistemologia concretului (Epistemologie des Konkreten) apărută la Suhrkamp Verlag (Suhrkamp Taschenbuch Wissenschaft 1771).

Opere principale: Experiment, Differenz, Schrift. Zur Geschichte epistemischer Dinge (1992); Iterationen (2005); Historische Epistemologie zur Einführung (2007); Rekurrenzen. Texte zu Althusser (2014); Die Farben des Tastens (2015); Der Kupferstecher und der Philosoph (2016).

 

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Secțiune și îmbinare. O fenomenologie a experimentului – Hans-Jörg Rheinberger”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii