Pe urmele lui Robert Murray M’Cheyne. Istoricul Misiunii Scoţiene pentru evreii din Iaşi – Mihai Ciucă

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 62,00 lei.Prețul curent este: 55,00 lei.

Stoc epuizat

Stoc epuizat

Descriere

Istoricul Misiunii Scoțiene protestante printre evreii din Iași transpune cititorul într-un trecut necunoscut al arealului românesc. Prin față ni se desfășoară un film cu personaje, evenimente și finaluri nebănuite, despre modul în care Dumnezeu a lucrat în acele timpuri, trimițînd misionari care au activat printre evrei, dar în imediata vecinătate a românilor, oferindu-le și acestora o mînă întinsă. Bibliografia și aparatul critic indică faptul că reconstrucția a fost migăloasă, restaurarea pieselor care alcătuiesc istoricul acelui trecut, rămas pînă acum aproape în afara istoriei, necesitînd meticulozitate și cunoștințe serioase despre epocă, organizații, comunități. Pe lîngă problema teologică, Mihai Ciucă a aprofundat și aspecte etnologice legate de cultura evreilor, de locul lor în societatea românească a timpului, pe de-o parte. Pe de alta, se dovedește un fin observator al modurilor în care reprezentanții Misiunii Scoțiene au interacționat cu românii și germanii din locurile în care au activat. Volumul lui Mihai Ciucă nu ar trebui să rămînă unul de nișă, fiindcă orice intelectual român are datoria să cunoască și această perspectivă asupra istoriei misiunilor creștine de pe meleagurile românești. (Conf. univ. dr. Mihaela Bucin – Universitatea din Szeged)

Caracteristici

An apariție: 2020

Pagini: 440

Format: 158 x 240

ISBN:978-606-9659-06-9

Colecția: Historia

Despre autor

Născut la Brăila, Mihai Ciucă e inginer prin formație, istoriograf, prin vocație și iubitor de cultură, prin educație. E căsătorit de trei decenii și are un fiu. De-a lungul anilor, a fost atras de jurnalismul pe print, cît și online, s-a implicat în domeniile ONG și business, precum şi în formarea de lideri. Preocupările personale se concentrează pe studierea misiunilor protestante din arealul românesc, cu accent pe cele dedicate evreilor, precum și pe istoria baptismului local și continental. A publicat o monografie a baptiștilor din Brăila. În prezent, definitivează un istoric aprofundat al emergenței mișcării baptiste pe meleagurile locuite de români.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pe urmele lui Robert Murray M’Cheyne. Istoricul Misiunii Scoţiene pentru evreii din Iaşi – Mihai Ciucă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii