Pâlpâiri ale ființei. Mihai Șora și problema omului – Vasile Cătălin Bobb

Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 40,00 lei.Prețul curent este: 36,00 lei.

Descriere

Bine cunoscut în spațiul discuțiilor filosofice și culturale de la noi, Vasile Cătălin Bobb face parte din noua generație de intelectuali, pentru care, bunăoară, raportul cu filozofia occidentală și cu cea românească presupune deja acea distanțare atentă, lucidă, ce face posibilă o mai bună apropiere și înțelegere a celuilalt. Studiile publicate până acum ni-l descoperă ca un interpret excelent inițiat în hermeneutica filozofică și fenomenologie, în filosofia actuală și în studiul unor viziuni simbolice sau religioase.  Cartea de față, Pâlpâiri ale ființei. Mihai Șora și problema omului, poate surprinde cititorul în modul cel mai plăcut și atrăgător. Deși anunță orientarea atenției către unele cercetări în aparență aride, precum ontologia sau metafizica, asumă o manieră de înțelegere neașteptat de vie și expresivă, de o concretețe frapantă a judecății și a modului de vorbire. În felul acesta, chestiunile pe care scrierile lui Mihai Șora le aduc în față, privind, de exemplu, verbul și numele, faptul de a exista și cel de a insista, faptul de a avea și cel de a fi, eu însumi și celălalt, întâlnirea și dialogul, sunt regăsite ca chestiuni proprii („mă explică: pe mine mie însumi și lumea în care sunt așezat”, cum spune Vasile Cătălin Bobb). Așadar, o carte în care experiența personală de lectură și înțelegere devine locul unei reale întâlniri cu o voce distinctă a filosofiei actuale. (Ștefan Afloroaei)

Caracteristici

An apariție: 2024

Pagini: 206

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-9659-91-5

Despre autor

Vasile Cătălin Bobb (n. 1980) este conferențiar în cadrul Facultății de Litere, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Preocupările sale sunt legate de hermeneutica filozofică și filozofia practică. A publicat Hermeneutica şi problema răului în filosofia lui Paul Ricoeur (Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca, 2015) și Pharmakon. Frânturi de text (Eikon, Bucureşti, 2019).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pâlpâiri ale ființei. Mihai Șora și problema omului – Vasile Cătălin Bobb”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii