Nemărginita milostivire – Jean-Louis Chrétien

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

27,00 lei

Descriere

Filozof și poet, Jean-Louis Chrétien (1952-2019) a fost o figură importantă a vieții intelectuale franceze a ultimelor trei decenii. Opera sa a fost lăudată de confrați filozofi precum Jacques Derrida și Jean-Luc Marion. Cîteva din cărțile sale sunt dedicate teologiei, într-o abordare fenomenologică. Din 1985 a publicat șase volume de poezie și aproximativ douăzeci de lucrări de filozofie și teologie. Gînditor discret, și-a construit prin eseurile sale o operă filozofică importantă. Printre multele concepte investigate, cel de „spațiu interior” a fost cu siguranță unul privilegiat, plasat la jumătatea distanței dintre filozofia practică și teologia creștină. În 2012 a primit Premiul Cardinal Lustiger din partea Academiei Franceze pentru întreaga sa operă filozofică. Prezentul volum propune patru eseuri ale gînditorului francez, care merg de la tema milostivirii nemărginite la cea a ispitei și mîntuirii, trecînd printr-o meditație furtivă asupra prezenței. (Alin Tat)

 

 

 

Caracteristici

An apariție: 2023

Pagini: 106

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-9659-66-3

Copertă: broșată, cu lăcuire selectivă

Traducere: Ana Maria Răducan

Despre autor

Filozof și poet, Jean-Louis Chrétien (1952-2019) a fost o figură importantă a vieții intelectuale franceze a ultimelor  trei decenii. Opera sa a fost lăudată de confrați filozofi precum Jacques Derrida și Jean-Luc Marion. Cîteva din cărțile sale sunt dedicate teologiei, într-o abordare fenomenologică. Din 1985 a publicat șase volume de poezie și aproximativ douăzeci de lucrări de filozofie și teologie.

Gînditor discret, și-a construit prin eseurile sale o operă filozofică importantă. Printre multele concepte investigate, cel de „spațiu interior” a fost cu siguranță unul privilegiat, plasat la jumătatea distanței dintre filozofia practică și teologia creștină. În 2012 a primit Premiul Cardinal Lustiger din partea Academiei Franceze pentru întreaga sa operă filozofică.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nemărginita milostivire – Jean-Louis Chrétien”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii