Natura umană la Toma de Aquino și Karl Popper. Critica monismelor antropologice contemporane

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

39,00 lei

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Descriere

„Autorul surprinde caracterul problematic al modelului antropologic și epistemologic de factură monistă, materialistă, care, prin reducerea omului strict la realitatea materială și a minții la creier – neuroni, dar și prin explicații de tip mecanicist, a promovat mitul infailibilității științelor experimentale. Această gândire, aflată într-un evident contrast cu concepția tomistă despre unitatea substanțială a sufletului și a trupului, a primit critica lui Karl Popper prin teoria despre caracterul conjectural al cunoașterii, prin analizele sale dedicate relativității metodelor de cercetare științifică și prin afirmarea binomului minte-corp” (Pr. prof. univ. dr. Cristian BARTA).

 

Caracteristici

Prefață: Wilhelm Dancă

Format: 160 x 240

Pagini: 300

ISBN: 978-606-8680-88-0

An apariție: 2019

Despre autor

Cristian Bălănean (n. 1978) este preot la Episcopia Greco-Catolică din Oradea și avocat, titularul a trei licențe și a trei masterate (drept, științe politice și teologie), autor a cinci cărți și al mai multor articole din reviste universitare, precum și un participant asiduu la conferințeleSocietății Internaționale Toma de Aquino – Secția Română, la Simpozioanele Internaționale „Școala Ardeleană” și la alte reuniuni de profil. A fost cercetător într-un program european tutelat de Academia Română și a beneficiat de un stagiu de mobilitate la Universitatea din Cambridge (2015). În anul 2017 a obținut titlul de doctor în teologie catolică al Universității din București (calificativul „excelent”), cu o teză al cărei conținut îl constituie tocmaicartea de față, intersectând mai multe ramuri din domeniile de specializare: teologia fundamentală, metafizica, epistemologia, filosofia științei și filosofia minții.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Natura umană la Toma de Aquino și Karl Popper. Critica monismelor antropologice contemporane”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii