Natura umană la Toma de Aquino și Karl Popper. Critica monismelor antropologice contemporane

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 49,00 lei.Prețul curent este: 39,00 lei.

Descriere

„Autorul surprinde caracterul problematic al modelului antropologic și epistemologic de factură monistă, materialistă, care, prin reducerea omului strict la realitatea materială și a minții la creier – neuroni, dar și prin explicații de tip mecanicist, a promovat mitul infailibilității științelor experimentale. Această gândire, aflată într-un evident contrast cu concepția tomistă despre unitatea substanțială a sufletului și a trupului, a primit critica lui Karl Popper prin teoria despre caracterul conjectural al cunoașterii, prin analizele sale dedicate relativității metodelor de cercetare științifică și prin afirmarea binomului minte-corp” (Pr. prof. univ. dr. Cristian BARTA).

 

Caracteristici

Prefață: Wilhelm Dancă

Format: 160 x 240

Pagini: 300

ISBN: 978-606-8680-88-0

An apariție: 2019

Despre autor

Cristian Bălănean (n. 1978) este preot la Episcopia Greco-Catolică din Oradea și avocat, titularul a trei licențe și a trei masterate (drept, științe politice și teologie), autor a cinci cărți și al mai multor articole din reviste universitare, precum și un participant asiduu la conferințeleSocietății Internaționale Toma de Aquino – Secția Română, la Simpozioanele Internaționale „Școala Ardeleană” și la alte reuniuni de profil. A fost cercetător într-un program european tutelat de Academia Română și a beneficiat de un stagiu de mobilitate la Universitatea din Cambridge (2015). În anul 2017 a obținut titlul de doctor în teologie catolică al Universității din București (calificativul „excelent”), cu o teză al cărei conținut îl constituie tocmaicartea de față, intersectând mai multe ramuri din domeniile de specializare: teologia fundamentală, metafizica, epistemologia, filosofia științei și filosofia minții.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Natura umană la Toma de Aquino și Karl Popper. Critica monismelor antropologice contemporane”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii