Natura și teologie. Trei eseuri de filozofie și teologie

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

28,00 lei

Descriere

Textele reunite în acest volum aduc contribuții importante în contextul discuțiilor de astăzi referitoare la natura umană, fluiditate și identitate de gen, precum și din punctul de vedere al cercetării științifice asupra naturii. Totodată, capitolul final este o meditație profundă a problemei natură-har în „Paradisul” lui Dante.

„De la dezbaterile despre unirea ipostatică a lui Dumnezeu și a omului în Cristos din perioada patristică, trecînd prin receptarea medievală a lui Aristotel, pînă la controversele de după Reformă privind harul și libertatea, ideea de natură a fost centrală pentru gîndirea creștină. Ca punct terminus propriu-zis al actului creator al lui Dumnezeu, natura marchează și protejează bunătatea indisolubilă a darului dintîi al lui Dumnezeu în cadrul misterului răscumpărării.

Harul desăvîrșește cu adevărat natura, dar harul și presupune această natură. Cu toate acestea, în ultimele secole, semnificația naturii a fost pe scară largă pusă sub semnul întrebării, abandonată și (dacă nu revizuită dincolo de recunoaștere) a fost uitată atît de către teologi, cît și de ansamblul culturii. Cei trei autori ai volumului povestesc cum această pierdere a avut loc, apără relevanța perenă a conceptului de natură pentru reflecția creștină, și propun modalități de redescoperire și reafirmare a primatului său în zilele noastre.”

 

 

 

Caracteristici

An apariție: 2021

Pagini: 156

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-9659-32-8

Copertă: broșată, cu lăcuire selectivă

Traducere: Lucian Nicolae

Despre autor

Angela Franks este profesoară de teologie la Seminarul St. John din Boston.

Simon Oliver este profesorul Catedrei de teologie Van Mildert de la Universitatea Durham, Anglia.

Mary Taylor este membru fondator al Institutului Lau­dato Si’ al Arhidiecezei din Granada, Spania. Ea scrie pentru și conduce împreună cu soțul ei organizația nonprofit Pax in Terra, din ferma lor din Connecticut.

 

 

 

 

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Natura și teologie. Trei eseuri de filozofie și teologie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii