Mysterium Christi (VI). Meditații la Evanghelia după Luca – Wilhelm Dancă

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

35,00 lei

Descriere

Citind volumul Meditații la Evanghelia după Luca vom putea descoperi că, pentru a cunoaște mai bine specificul acestei Evanghelii, ar trebui să începem cu lectura și meditarea secțiunii cuprinse între capitolele 9 și 18, care are forma unei mari „călătorii” a lui Isus, începînd din Galileea, trecînd prin Samaria și ajungînd la Ierusalim, acolo unde moare și învie. Isus „călătorește” însoțit de discipolii săi și de mari mulțimi de oameni, predicînd treptat despre subiectele caracteristice ale catehezei sale, în special despre milostivirea lui Dumnezeu, astfel că această „călătorie” se transformă într-o invitație la a-L „urma pe Christos”, ceea ce înseamnă parcurgerea mai multor etape de maturizare a credinței și de trăire a vieții evanghelice.

Structura fundamentală a volumului este similară celorlalte volume din seria „Mysterium Christi”, căci am propus un dialog dintre rațiune, credință și imaginație și, de aceea, prima meditație are un caracter filozofic, iar ultima se inspiră din literatură (proză sau poezie), pe cînd toate celelalte aprofundează teologic, pastoral și spiritual diferite teme din Evanghelia după Luca: mila și compasiunea lui Isus, rolul Duhului Sfînt în viața Domnului și a ucenicului, importanța rugăciunii, atenția față de femei, chemarea la convertire și pocăință, detașarea discipolilor de bunurile materiale, slujirea celor săraci și marginalizați și altele.

Sper ca cititorii să descopere că Meditații la Evanghelia după Luca este un volum prietenos, care poate fi citit fie urmînd ordinea cronologică a duminicilor de peste an, fie alegînd la întîmplare o meditație după nevoile spirituale ale fiecăruia. (Wilhelm Dancă)

 

 

Caracteristici

An apariție: 2023

Pagini: 352

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-9659-62-5

Colecție: Fides

Despre autor

Wilhelm Dancă (n. 1959), preot, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, profesor abilitat în domeniul filosofie și în domeniul teologie, autor a numeroase articole, studii și cărți. Membru al Academiei Române și membru al Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mysterium Christi (VI). Meditații la Evanghelia după Luca – Wilhelm Dancă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii