Muzica în spaţiul liturgic Interferenţe culturale – Alexandru Ioniță și Teresa Leonhard (editori)

Categorie:

30,00 lei

Stoc epuizat

Stoc epuizat

Descriere

Acesta nu este un volum de muzicologie în sensul strict, nici unul exclusiv teologic, sau practic. El este, dimpotrivă, o reflexie teologic-filozofic-estetica asupra unui fenomen uman și asupra dimensiunilor lui. Pentru autorii acestui volum, muzica face audibil inefabilul pentru că depașește limitele, pentru că atinge ființa umană în totalitatea ei: corporalitate, psihic, intelect. Chiar mai mult, s-ar putea spune că transcendentul este intrinsec muzicii. Ea transportă ceva dincolo de simțuri, este o experiență absolut străină, cum ar spune filozoful german Bernhard Waldenfels. Volumul de față este o întâlnire interculturală dintre autori, lumi și tradiții creștine diferite, inițiată prin colaborarea editorilor. Întâlnirea aceasta se datoreaza legăturilor posibile și deja existente între Est și Vest, între artă și teologie, între abordarile practice și cele teoretice. Autorii vin din culturi și zone geografice diferite ale României, din Austria, Spania, Ucraina și Australia, precum și din biserici și domenii diverse: teologie, muzică, Performance Art. (Editorii)

Autori: Jordi-Agustí Piqué i Collado. Alexandru-Marius Crișan, Livia Teodorescu-Ciocănea, Dan Alexandru Streza, Joel Crotty, Teresa Leonhard, Andrew Mellas, Daria Morozova,  George Diaconu, Aurel Muraru, Gerhild Rudolf, Costin Moisil, Ursula Philippi, Rudolf Pacik, Mirel Bănica.

Caracteristici

Pagini: 274

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-8680-95-8

An apariție: 2020

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Muzica în spaţiul liturgic Interferenţe culturale – Alexandru Ioniță și Teresa Leonhard (editori)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii