Lumina inexorabilă. Eseu despre filozofia și mistica lui Edith Stein – Hanna-Barbara Gerl-Falkowitz

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini:

Prețul inițial a fost: 49,00 lei.Prețul curent este: 44,00 lei.

Descriere

Într-un interval de cîteva decenii, Edith Stein (1891 Breslau – 1942 Auschwitz) a ieșit din întunericul unei morți anonime într-o mare recunoaștere internațională. Doi factori au contribuit la această atenție extraordinară: lucrările ei cu o tematică de mare anvergură, bogate în idei, în cadrul fenomenologiei și filozofiei religiei; însă nu mai puțin destinul ei neobișnuit, în armonie cu uimitoarea ei măreție umană. Mai presus de toate au atras atenția transformarea vieții sale, în nefastul an 1933, din filozof în carmelitană și exterminarea ei la Auschwitz la vîrsta de 51 de ani – ca o victimă între multe altele în cadrul execuțiilor în masă, dar ca o victimă implicată în chip conștient. Mulți factori care în altă parte își pierd coeziunea au fost ținuți în cazul lui Edith Stein laolaltă, sub constrîngere, dar și sub propriile-i standarde înalte. În ea se întîlnesc știința și religiozitatea, intelectul și dăruirea, gîndirea profundă și umilința, iudaismul și creștinismul.

Caracteristici

Traducere: Maria-Magdalena Anghelescu

Format: 145 x 205

Pagini: 294

ISBN: 978-606-9659-72-4

An apariție: 2023

Despre autor

HANNA-BARBARA GERL-FALKOVITZ (n. 1945) este profesor emerit al Catedrei de Filozofia Religiei la Universitatea Tehnică din Dresda. Este autorul mai multor volume despre fenomenologie, filozofia religiei și antropologie. Opere principale: Romano Guardini 1885–1968. Leben und Werk (1985), Einführung in die Philosophie der Renaissance (1989), Wider
das Geistlose im Zeitgeist – 20 Essays zu Religion und Kultur (1992), Augenblicke, Annäherungen an das  Christentum (1996), Eros, Glück, Tod und andere Versuche im Christlichen Denken (2001), Bei Licht besehen (2002), Frau – Männin – Menschin. Zwischen Feminismus und Gender (2009), Leidenschaft und Fülle, Maß und Gleichgewicht. Neun Versuche über Frauen (2015), Maria. Der andere Anfang (2016), Geheimnis des Lebendigen. Versuche zu Romano Guardini (2019), Spielräume.
Zwischen Natur, Kultur und Religion: der Mensch (2020).

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Lumina inexorabilă. Eseu despre filozofia și mistica lui Edith Stein – Hanna-Barbara Gerl-Falkowitz”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii