Liturghie și contemplație - Jacques Maritain

Categorie:

15,00 lei

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Descriere

Jacques și Raïssa Maritain situează la justa sa valoare dificultatea majoră întîlnită cu privire la reflecția despre liturghie de-a lungul secolului XX, și anume absolutizarea sa – adesea corelativă unei absențe totale a adevăratei vieți contempolative –, care se declină în raportul rigid cu tradiția, fascinația pentru spititul de precizie care este acela al imposturii științifice denunțate de-a lungul întregii opere a lui J. Maritain, pseudo-liturgismul celor care finalmente o desfigurează și îi fac deservicii, căci liturghia nu poate decît să sufere grav din cauza spiritului sistemului sau a unui spirit de arbitrar fie în noutate, fie în arhaism, sau a unei fixații asupra trecutului care conduce la ignorarea dezvoltării sale omogene inseparabil legată de viața Bisericii.

Ei pledează pentru o liturghie mai nobilă și mai contemplativă, nu dintr-un anume elitism sau paseism, care le era total străin, ci pentru că sînt dintre cei care așteaptă de la liturghie ca ea să-i însoțească în taina divină, să-i ajute în reculegere și iubire, și să le aducă, așa cum ea o face sau o făcea atît de des, ceva din savoarea Duhului Sfînt, uneori o foarte smerită inspirație care îi atinge personal pe unul sau altul și răspunde grijilor profunde ale sufletului său.

Caracteristici

Traducere: Marius Boldor

Pagini: 95

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-8680-64-4

An apariție: 2018

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Liturghie și contemplație – Jacques Maritain”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii