Legendele din farfurie. Rețete celebre cu garnitură de povești, salată de mituri și tacîmuri istorice

Categorie:

Prețul inițial a fost: 37,00 lei.Prețul curent este: 30,00 lei.

Stoc epuizat

Stoc epuizat

Descriere

Un volum care însumează cîteva apetisante fragmente divulgative/ de popularizare despre evoluția (și modul de preparare) unor rețete clasice din bucătăria europeană și nu numai, cu trimiteri la diferite aspecte sociale, antropologice și istorice.
„Adevărul e că-i cam greu de încadrat în vreo categorie anume această carte. La prima vedere, aș zice că e vorba despre „food history”. Adică acea ramură a istoriei care se ocupă de impactul gastronomiei asupra istoriei omenirii. Fie el cultural, economic, sociologic, etnografic și așa mai departe. Este cartea de față una de „istorie a mîncării”? Și da, și nu. Da, fiindcă autorul vorbește suficient de clar și de apăsat despre influența istoriei (și nu numai) asupra diverselor rețete, mai mult decît celebre, de mîncare. Dar, în același timp, nu. Pentru că Marius Cristian știe să mai facă și pauze. De ce să fii sobru-științific atîta vreme cît vorbești despre sandviciuri sau pizze, despre mușchi Stroganov ori pui Marengo? Da, exactitatea nu strică niciodată, dar există suficiente momente în care acribia trebuie să lase loc voioșiei. Și poate că niciodată expresia latinească „cum grano salis” nu și-a găsit un loc mai potrivit. Fiindcă, în fond, e ca atunci cînd stăm la masă și facem conversație. Sigur că putem discuta și lucruri serioase, dar parcă este mai plăcut să mai și glumim. Sau să ne așezăm, pur și simplu, la povești. Așa că nu există decît o singură concluzie posibilă. Poftă bună la lectură!” (Prof. univ. dr. Valeriu V. Cotea)

Caracteristici

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Legendele din farfurie. Rețete celebre cu garnitură de povești, salată de mituri și tacîmuri istorice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii