Lecuind adevăruri luate razna. Înțelepciune medievală pentru vremuri moderne – Remi Brague

(3 recenzii de la clienți)
Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

30,00 lei

Descriere

Întrucît se vede pe sine doar ca un proiect sau un experiment inițiat de o umanitate ivită printr-un concurs de forțe oarbe și eliberată de orice sarcină și misiune transcendentă, lumea vremurilor moderne, deși este în stare de cele mai grozave realizări de care a fost vreodată omenirea capabilă, nu poate (și poate nici nu vrea) să răspundă la insidioasa întrebare asupra propriei legitimități: la ce bun toate aceste reușite tehnice, științifice și sociale? De ce mi-aș mai împărtăși cu alții bunăstarea mea efemeră? De ce, la urma urmei, ar fi mai bună existența ființelor umane decît inexistența sau dispariția lor? Dacă tot ne simțim în lume precum niște aruncați într-o horă jucată în jurul sicriului, de ce am mai vrea să contaminăm și pe alții cu virusul ființei? De ce aș mai continua să fiu un cobai în laboratorul de experimente al unei omeniri care a luat-o razna? De ce e bine ca specia umană să-și continue aventura și să fie dusă mai departe? – acestea sînt întrebările cu care Rémi Brague ne zgîndărește la fiecare pagină a acestei cărți nebunia rațiunii autosuficiente și confortul sinucigaș al vieții neinterogate. (Dan Siserman)

Caracteristici

Traducere: Dan Siserman și Dan Radu

Pagini: 168

Format: 145 x 205

ISBN: 978-606-9659-49-6

An apariție: 2022

Despre autor

Rémi Brague (n. 1947), istoric francez al filozofiei, profesor de filozofie medievală arabă și iudaică la Universitatea Sorbona, Paris și la Universitatea Ludwig Maximilian din München.

 

 

3 recenzii pentru Lecuind adevăruri luate razna. Înțelepciune medievală pentru vremuri moderne – Remi Brague

  1. Revista Arges

    Leonid Dragomir – Sentimentul creștin al ființei
    https://www.bjarges.ro/sentimentul-crestin-al-fiintei/

  2. Dilema Veche

  3. Convorbiri Literare, iulie 2023/nr.7 (331)

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii