Jurnalul unei povești sau cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii – Mirela Niță Lupu

Răsfoiește cîteva pagini

25,00 lei

Descriere

„Jurnalul unei povești…” este o dublă pledoarie, în favoarea literaturii și a teatrului ca spectacol, în favoarea a două arte al căror suflet este unul și același: povestea. Iată aici jurnalul călătoriei acestui suflet nemuritor dintr-o sferă a existenței sale într-alta.  (Mircea Pricăjan, scriitor, director Revista de cultură „Familia”)

 Cartea pornește de la pretextul unei povești care devine spectacol de teatru de păpuși pentru copii, cred că se adresează în egală măsură tuturor celor care vor să înțeleagă ce se întîmplă în „spatele” unui spectacol, fără a se lovi de zidul unui limbaj academic și pedagogic prețios, mult prea ermetic pentru cei neavizați. Este o carte inițiatică în lumea teatrului, scrisă de un specialist, care a reușit să-și adapteze cu dibăcie și cu multă vioiciune discursul în așa fel încît, de la mic la mare, toți cei care îi vor savura rîndurile să înțeleagă fiecare noțiune și fiecare etapă. (Florina Dometi, secretar literar Teatrul „Regina Maria”, Oradea) 

Caracteristici

Pagini: 88

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-9659-33-5

An apariție: 2021

Prefață: Elisabeta Pop

Ilustrații: Bianca Dacin

Despre autor

Mirela Niță Lupu s-a născut la 17 iulie 1972 în Sîntana, județul Arad. Se împrietenește cu scena de mică prin dans, elevă fiind la Liceul de Coregrafie din București. Apoi, pașii o duc spre Teatrul din Arad, unde descoperă ce înseamnă și să vorbești pe scenă, nu doar să dansezi. Absolvă Universitatea „Hyperion” din București și, din anul 1997, devine actriță a Teatrului „Regina Maria” din Oradea. Este cofondator al Teatrului Independent „Atremotion” din Oradea în anul 2009.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Jurnalul unei povești sau cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii – Mirela Niță Lupu”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii