Jurnalul la Paul Goma. Revanșa scriitorului

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 32,00 lei.Prețul curent este: 25,00 lei.

Descriere

Pentru prima dată în cîmpul exegezei literare românești, o analiză a genului literar al jurnalului la Paul Goma.
„Ramona Jitaru reușește, fără să folosim cuvinte mari, un exercițiu atipic de admirație și de analiză profundă a Jurnalului, dînd pentru prima oară în cîmpul exegetic gomian expresia potrivită, cuprinzătoare a rolului și rostului acestui gen literar în bibliografia lui Paul Goma. Demersul autoarei nu este precipitat, ci așezat, drămuit cu răbdare, lăsînd cititorului șansa de a descoperi răspunsul la întrebările enunțate încă din Argument: „Este jurnalul gominan document istoric? Social? Filosofico-politic? Sau toate laolaltă? Sau, pur și simplu, literatură?”  (Flori Bălănescu)

 

Caracteristici

Format: 148×210

An apariție: 2016

Prefață: Flori Bălănescu

Pagini: 330

ISBN: 978-606-8680-46-0

Despre autor

Ramona Jitaru (n. 1980, Miercurea Ciuc) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacau în 2003. Prezentul studiu i-a adus în 2013 titlul de doctor în literatură la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Și-a exersat discernămîntul civic lucrînd ca jurnalist pentru diverse publicații locale și regionale. Este profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău. Opțiunea est-etică pentru Paul Goma este articulată de credința în puterea de regenerare a României postdecembriste.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Jurnalul la Paul Goma. Revanșa scriitorului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii