Jazzul – O estetică a secolului XX

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 26,00 lei.Prețul curent este: 22,00 lei.

Stoc epuizat

Stoc epuizat

Descriere

O analiză estetică remarcabilă a unuia dintre cele mai originale fenomente artistice ale umanității din secolul XX.
„Muzică a  omului,  a  corpului  şi  a  plăcerii,  muzica clipei  trăite,  a spontaneităţii,născută dintr-o dorinţă de viaţă şi dintr-o teribilă opresiune, jazzul este, în acelaşitimp, ţipăt de plăcere şi de durere al unui popor”.
„… acest rapid tur de orizont ajunge: multe curente artistice s-au inspirat din jazz pentru a încerca să îşi reînnoiascălimbajul.  Chiar  dacă motivele  profunde ale  acestor multiple  întîlniri  au fost  cîteodată foartediscutabile, jazzul, devenind o referinţă estetică majoră, a dovedit că este o artă a timpului său”. (autorul)

Caracteristici

An apariție: 2015

Format: 130×200

ISBN: 978-606-8680-15-6

Pagini: 162

Traducere: Roland Szekely

 

Despre autor

Gilles Mouëllic este profesor de Muzică și Arte ale Specatcolului, la Universitatea Rennes 2, Franța. A obținut doctoratul în Muzică și studii în cinematografie cu teza Jazz și cinema: convergențe estetice. Este director, împreună cu Véronique Campan, al colecției Le Spectaculaire/Cinéma, de la Presses universitaires de Rennes. Desfășoară o bogată activitate de cercetare în domeniul artei cinematografice și a interferenței dintre muzică și film, cu accent pe jazz, activitate reflectată în multe lucrări, articole și studii publicate.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Jazzul – O estetică a secolului XX”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii