Istorisirea pelerinului. Exerciții spirituale – Ignațiu de Loyola

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

25,00 lei

Descriere

Noua ediție a celor mai cunoscute scrieri ale sfîntului Ignațiu de Loyola în limba română se dorește a fi simplă. Simplă ca format de redactare, simplă ca accesibilitate pentru cititor, adică ușor de (răs)citit și ușor de purtat: dacă se poate, în buzunarul de la inima ce se vrea astfel plăsmuită.

O asemenea exigență nu rezultă din strategii de marketing, nici din magii oculte, ci din firescul întîlnirii dintre chibzuință și credință, ratio et revelatio. Într-adevăr, numai o carte simplă poate hrăni o inimă simplă, așa cum cere în dar psalmistul dornic să se apropie de Dumnezeu (Ps. 86). Pelerinul ignațian, asemenea celui rus de peste mări și țări și peste veacuri, știa deja acest lucru: rămas literalmente fără grai în fața Cuvîntului Întrupat, va deveni povestitor pentru cei de după el, reflectînd astfel deopotrivă două neputințe, una de a exprima inefabilul și alta de a ține pentru sine ce e menit pentru cît mai mulți. (Marius Taloș SJ)

Caracteristici

Prefață: Marius Taloș

Traducere: Antoaneta Sabău, Iulian Budău SJ, Marius Taloș SJ

Pagini: 282

Format: 105 x 160

ISBN: 978-606-9659-22-9

An apariție: 2021

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istorisirea pelerinului. Exerciții spirituale – Ignațiu de Loyola”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii