Istoria literaturii polone

Categorie:

Prețul inițial a fost: 65,00 lei.Prețul curent este: 50,00 lei.

Descriere

Autorul unui manual nu ar trebui să se conducă după animozităţi, în schimb are voie, după cum cred, să-şi prezinte preferinţele. În cazul meu, ele se îndreaptă spre: istoria Reformei în Polonia şi Lituania, teatrul din perioada veche polonă, frămîntările spirituale de la sfîrşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, care au dat naştere aşa-zisei arte moderne. De altfel, poate că sunt trei domenii în stare să le stîrnească străinilor curiozitatea.
Una dintre principalele confesiuni protestante din America, unitarianismul, este moştenitoarea mişcării religioase care a apărut în Polonia şi în Transilvania, iar History of Unitarianism, în două volume, a profesorului Earl Morse Wilbur, este pe jumătate consacrată Poloniei; coloritul şi umorul pieselor poloneze vechi, mai ales ale comediilor „ambulante”, bucură pe oricine; modernismul polonez prezintă analogii în alte ţări şi, vorbind despre el, vorbim totodată despre o răscruce importantă pentru întreaga gîndire contemporană. Am uitat să pomenesc despre încă un impuls care m-a îndemnat să pregătesc acest volum, unul poate decisiv. Repetînd de la un an la altul în faţa studenţilor aceleaşi date (…) este ceva plictisitor. Trimiţîndu-i la manual, poţi avea cu ei mai mult timp pentru dialog şi amuzament, deşi, după cum sper, vor citi această carte nu doar studenţii.

 

Caracteristici

An apariție: 2017

Pagini: 600

Format: 160 x 240

ISBN: 978-606-8680-63-7

Traducere: Constantin Geambașu

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria literaturii polone”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii