Istoria literaturii polone

Categorie:

50,00 lei

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Descriere

Autorul unui manual nu ar trebui să se conducă după animozităţi, în schimb are voie, după cum cred, să-şi prezinte preferinţele. În cazul meu, ele se îndreaptă spre: istoria Reformei în Polonia şi Lituania, teatrul din perioada veche polonă, frămîntările spirituale de la sfîrşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, care au dat naştere aşa-zisei arte moderne. De altfel, poate că sunt trei domenii în stare să le stîrnească străinilor curiozitatea.
Una dintre principalele confesiuni protestante din America, unitarianismul, este moştenitoarea mişcării religioase care a apărut în Polonia şi în Transilvania, iar History of Unitarianism, în două volume, a profesorului Earl Morse Wilbur, este pe jumătate consacrată Poloniei; coloritul şi umorul pieselor poloneze vechi, mai ales ale comediilor „ambulante”, bucură pe oricine; modernismul polonez prezintă analogii în alte ţări şi, vorbind despre el, vorbim totodată despre o răscruce importantă pentru întreaga gîndire contemporană. Am uitat să pomenesc despre încă un impuls care m-a îndemnat să pregătesc acest volum, unul poate decisiv. Repetînd de la un an la altul în faţa studenţilor aceleaşi date (…) este ceva plictisitor. Trimiţîndu-i la manual, poţi avea cu ei mai mult timp pentru dialog şi amuzament, deşi, după cum sper, vor citi această carte nu doar studenţii.

 

Caracteristici

An apariție: 2017

Pagini: 600

Format: 160 x 240

ISBN: 978-606-8680-63-7

Traducere: Constantin Geambașu

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria literaturii polone”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii