Între Dumnezeu și Monstrul Zburător de Spaghete. Argumentele lui Alvin Plantinga în favoarea existenței lui Dumnezeu

Răsfoiește cîteva pagini

30,00 lei

Descriere

Alvin Plantinga este considerat unul din cei mai proeminenţi filosofi ai religiei contemporani: revista Time l-a descris drept cel mai important filosof protestant „ortodox” al Americii. Nu întîmplător, „ca urmare a contribuţiilor cruciale în ce priveşte tratarea problemelor perene ale filosofiei” şi a faptului că „scrierile sale riguroase au făcut din teism o serioasă opţiune în filosofia academică”, el a primit prestigiosul premiu Templeton.

„Între Dumnezeu și Monstrul Zburător de Spaghete” este un studiu complex realizat de Valentin Teodorescu, care concentrează și revelă argumentele pe care filosoful american le aduce în favoarea existenței lui Dumnezeu, temă care stîrnește controverse în spațiul filosofic contemporan. Demersul său interpretativ, însă, în ciuda controversei tematice, a fost primit cu interes și apreciere de către audiență. Plantinga însuși a felicitat și a validat studiul, catalogîndu-l drept un foarte interesant eseu și o foarte interesantă evaluare a argumentelor mele. 

Complexitatea studiului rezidă nu numai din abordarea exegetică a operei filosofice a lui Alvin Plantinga, ci și din perspectiva comparatistă cu care este analizată, confruntând-o atât cu teorii filosofice și științifice care s-au aplecat asupra subiectului și au creat tendințe de-a lungul timpului, cît și cu cele religioase, oprindu-se cu precădere asupra teologiei reformate continentale, care critică viziunea teologiei naturale al cărei adept este Plantinga.

Caracteristici

Pagini: 221

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-8680-62-0

An apariție: 2017

Despre autor

Valentin Teodorescu este doctor în filosofia religiei la Universitatea „Johann Wolfgang von Goethe” din Frankfurt am Main, Germania. A studiat teologia (Master of Theological Studies) la „Beeson Divinity School” din Birmingham, AL (USA) şi filosofia la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi, unde şi-a finalizat studiile cu un doctorat în domeniul filosofiei ştiinţei. A publicat cartea Conceptul de incomensurabilitate în filosofia lui Thomas Kuhn (Editura Alfa, Iaşi), articole în diverse reviste româneşti şi internaţionale – printre care Revista de Filosofie (Editura Academiei, Bucureşti) şi Kierkegaard Studies Yearbook (De Gruyter Verlag, Berlin) –, şi studii filosofice în diverse volume colective apărute la edituri din România şi SUA.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Între Dumnezeu și Monstrul Zburător de Spaghete. Argumentele lui Alvin Plantinga în favoarea existenței lui Dumnezeu”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii