Inele de hîrtie. Iubirea nu cunoaște granițe – Teodor Flonta

Răsfoiește cîteva pagini

35,00 lei

Descriere

Ancorat în realitatea anilor 60-70 ai secolului trecut, acest roman non-fiction descrie relația dintre doi studenți – Teodor, fiu de țărani din Transilvania, declarați de către regimul comunist „dușmani ai poporului”, și un „element străin”, italianca Ariella. Încercările lor disperate de a forma o familie au scandalizat Consiliul de Stat, instituție condusă de însuși Ceaușescu, și se transformă în război de uzură, unde nervii și rezistența sentimentelor sînt puse la încercare de către forțele oficiale și neoficiale ale regimului dictatorial, care, în schimbul aprobării căsătoriei, îl șantajează pe Teodor, cerîndu-i, prin oamenii Securității, să devină spion în Italia.

Gustul amar al vieții în dictatură, cînd sentimentele cele mai pure sînt contaminate de intruziunea brutală a instituțiilor statului, descoperirea că Securitatea folosea prietenii îndrăgostiților ca informatori, numeroasele lor scrisori, diferitele mărturii, documente personale, fotografii, dar mai ales memoria autentică a autorului constituie decorul unui scenariu de gingășie și vulnerabilitate umană și, în același timp, de sentimente de o intensitate inimaginabilă trăite de doi tineri născuți de o parte și de alta a Cortinei de fier. Un roman-document, Inele de hîrtie. Iubirea nu cunoaște granițe este îmbogățit de fapte istorice, o hîrtie de turnesol a vremurilor de astăzi și a celor de ieri. (Raluca Lazarovici Vereș)

 

Caracteristici

Postfață: Alex Ștefănescu

Traducere: Paul Budimir

Pagini: 307

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-9659-21-2

An apariție: 2021

Despre autor

Teodor Flonta s-a născut în 1946 în satul Lupoaia, Bihor. A absolvit cursurile Facultăţii de Limbi Romanice la Universitatea Bucureşti în 1970. S-a căsătorit cu Ariella, o italiancă din Milano şi, după o şedere de 7 ani în Italia, a emigrat în Australia unde a obţinut Doctoratul la Flinders University of South Australia. A predat italiana la Flinders University şi a devenit şeful departamentului de italiană la University of Tasmania. Trăieşte în Hobart, Tasmania, împreună cu soţia Ariella, aproape de cei doi fii cu frumoasele lor familii.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Inele de hîrtie. Iubirea nu cunoaște granițe – Teodor Flonta”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii