Îndumnezeirea omului. Aspecte culturale antice și biblico-patristice – Anton Bulai

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

20,00 lei

Descriere

În ambientul mediteraneean, cultura greco-romană a căutat să stabilească în umanizarea zeilor Olimpului un raport cu divinul, care totuși nu implica persoana în integritatea sa spirituală și materială, dar identifica în figurile divine toate calitățile și defectele ființei umane, anulând orice formă posibilă de comuniune. Tradiția biblică, radical opusă, stabilește raportul special al fiecărui om cu Dumnezeu: „Dumnezeu l-a creat pe om după chipul său; după chipul lui Dumnezeu l-a creat” (Gn 1,27), punând în Dumnezeu cauza primă. Această mare axiomă stă la baza întrupării lui Dumnezeu cel Viu în Isus Cristos, drept cauză principală; înseamnă că Dumnezeu merge în întâmpinarea omului pentru a readuce creatura spre Creatorul său. (…) Cu aceste scurte gânduri, spunem bun-venit cărții dumneavoastră, care dă mărturie și de unitatea tot mai puternică dintre Sfintele noastre Biserici ale lui Dumnezeu, felicitându-vă și pentru efortul, nu facil, de a prezenta aceste concepte teologice în limba turcă, și care cu siguranță va contribui la o mai profundă cunoaștere între culturile și Credințele acestei țări, și, prin rugăciunile Maicii lui Dumnezeu și a tuturor Sfinților, vă îmbrățișăm transmițându-vă patriarhala și apostolica noastră binecuvântare.  (Din prefața la ediția în limba turcă – Patriarhul de Constantinopol, Bartolomeu)

Caracteristici

Pagini: 106

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-8680-78-6

An apariție: 2023

Despre autor

Pr. Anton Bulai este frate franciscan, membru al Ordinului Fraților Minori Conventuali. Născut în septembrie 1965 la Valea-Mare, în Bacău, după absolvirea școlii generale în satul natal și a liceului în Bacău, a muncit din 1983 până în 1990 pe diferite șantiere de construcții în Bacău cu o întrerupere de 16 luni în timpul stagiului militar îndeplinit la Brăila 1986-1988. Decis a-l sluji pe Dumnezeu în aprilie 1990, după terminarea regimului comunist, va bate la poarta mănăstirii din Nisiporești, jud. Neamț. Sfânta Ascultare îl va duce la Noviciatul din Luizi Călugăra (Bacău) și, consecvent, va frecventa cursurile de filozofie și teologie la Institutul Teologic din Assisi (PG), unde între 1991-1998 va obține Licența și Masteratul în Teologie. A fost sfințit preot la 19 aprilie 1997 la Bazilica Patriarhală a Sf. Francisc din Assisi de către Card. Carlo FURNO. A activat din 03.10.1998 până în iulie 2022 la Biserica Sf Anton de Padova din Istanbul, iar în prezent slujește la Biserica Nașterea Preasfintei Fecioare Maria în Büyükdere, Istanbul, pe malurile Bosforului.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Îndumnezeirea omului. Aspecte culturale antice și biblico-patristice – Anton Bulai”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii