Înconjurînd Muntele Fericirilor. O abordare periegetică a Predicii de pe Munte

Categorie:

26,00 lei

Stoc epuizat

Stoc epuizat

Descriere

Un comentariu „atipic” la Predica de pe Munte, în care autorul se apropie de text nu pieptiș, ci pieziș, pe căile ocolitoare, „periegetice”, ale celui care încearcă să suprindă textul, să îl învăluie, totul văzut prin lentila ironiei, a răsturnării de situație, a întoarcerii neașteptate a discursului.
„Periegeza poate fi asimilată, mutatis mutandis, unei priviri “piezişe”, “cubistă”, asupra textului, un mod de a păstra multidimensionalitatea originară a textului. Dacă ar fi să folosim o metaforă din tehnică, metoda periegetică, comparativ cu cea exegetică, îşi propune să construiască o hologramă a textului, şi nu doar un şir de fotografii bidimensionale. Periegeza este un exemplu de hermeneutică “smerită”, diferită de exegezele (adesea manipulativ eisegetice) cu pretenţie de a fi “în text” şi de a poseda cheia descifrării sensurilor ultime ale textului” (Adrian Iosif).

Caracteristici

An apariție: 2013

Pagini: 256

Format: 148 x 210

ISBN: 978-606-93602-3-1

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Înconjurînd Muntele Fericirilor. O abordare periegetică a Predicii de pe Munte”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii