Încercarea labirintului. Cercetare asupra terapiei prin artă

Răsfoiește cîteva pagini

27,00 lei

Descriere

Ingeniozitatea dispozitivului inventat de Ioana Violet constă în faptul că propune încercări situaționale care trimit, într-un cadru nu numai fictiv și ludic, ci și mitic, la un întreg evantai al ipostazelor în confruntarea noastră cu cele mai primitive senzații.
Ea participă simultan la arta imersivă și la estetica relațională (Nicolas Bourriaud). Ne propune să fim pe rînd locuitor-vizitator al labirintului, personaj însoțitor în labirint, inventator-arhitect al labirintului.
Realizăm astfel într-o manieră ludică destinul uman care este acela de a reuși să ieșim din închiderile noastre spre drumuri mai mult sau mai puțin dinainte trasate pentru noi și impuse nouă, apoi să luăm puțină distanță și să înțelegem că putem juca un rol –  pentru a ne amuza – în sistemul în care nu ne aflăm în întregime prizonieri, apoi să luăm înălțime și să obținem o privire de sus, una reușind să vadă întregul tablou fără risc și mai ales să stăpînească ceea ce de la nivelul solului apărea ca o amenințare care ne scapă și de care ne era greu să scăpăm. (Jean-Pierre Klein)

Caracteristici

Format: 160 x 235

ISBN: 978-606-8680-91-0

Pagini: 176

An apariție: 2019

Traducere: Doina Jela

Despre autor

Ioana Ghenciulescu Violet, născută la București, locuiește la Paris. Este artist vizual și art-terapeut, membru al companiei „Danse avec les Roues”, director artistic al Asociației Artees http://artees.artees.fr/, membru UAP. A absolvit secția de pictură a Academiei de Arte Plastice din București, deține o diplomă de master în Restaurarea operelor de artă (Sorbona) și un doctorat la Institutul Național de Artă și Terapie (INECAT) din Paris. A lucrat ca profesor de artă, restaurator de pictură și art-terapeut. De-a lungul acestei perioade și-a continuat munca de creație, lucrările sale fiind expuse la expoziții și evenimente din Franța și din străinătate. Picturile sale pot fi găsite în colecții din Europa, Asia, America. Alte publicații legate de tema labirintului: Daniel Buren la Monumenta, Paris, și Rătăciri prin labirint, la Centre Pompidou Metz în 2012, Un periplu senzorial, cea de-a 54-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, 2011, pentru revista Zeppelin (https://e-zeppelin.ro/)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Încercarea labirintului. Cercetare asupra terapiei prin artă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii