În sfera tăcerii. Richard Wurmbrand în dosarele Securității – Ediție îngrijită de Maria Hulber

Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 65,00 lei.Prețul curent este: 50,00 lei.

Descriere

Datorită efortului de cercetare al Mariei Hulber, pastorului protestant Richard Wurmbrand, personaj-erou și reper moral pentru unii, figură controversată pentru alții,  i se schițează portretul și biografia printr-o suită de documente aflate într-o ordine deloc întîmplătoare.

„Impresionantul volum realizat de Maria Hulber cu privire la destinul lui Richard Wurmbrand, temeinic construit, cu o solidă bază documentară și cu o rafinată capacitate de analiză, este modelat în universul actelor de urmărire gestionate de fosta Securitate cu privire la eminentul pastor evanghelic. Capacitatea autoarei de a opera distincții și nuanțări importante în raport cu subiectul operei sale este fundamentată pe o consistentă, informată și critică lectură a documentelor de arhivă. Convingătorul studiu de caz, dar și exigenta selecție a documentelor suport ne prilejuiesc o întîlnire istorică cu Richard Wurmbrand în ipostazele propriilor rememorări, precum și în acelea ale celor care i-au supravegheat călătoria inițiatică în România și în afara ei. Concluziile judicioase, construite prin încrucișarea și lecturarea critică a surselor, stilul clar, ales și nuanțat al redactării studiului de caz, acribia documentării și aparatul critic consistent sînt calități determinante ale op-ului realizat de Doamna Hulber. Acesta dezvăluie cititorilor un Richard Wurmbrand încorsetat de valurile istoriei, luptînd pentru a le supraviețui și pentru a le tălmăci celorlalți.” (Virgiliu Țîrău)

 

Caracteristici

An apariție: 2018

Pagini: 480

Format: 160 x 240

ISBN: 978-606-8680-69-9

Prefață: Maria Hulber

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „În sfera tăcerii. Richard Wurmbrand în dosarele Securității – Ediție îngrijită de Maria Hulber”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii