În sfera tăcerii. Richard Wurmbrand în dosarele Securității – Ediție îngrijită de Maria Hulber

Răsfoiește cîteva pagini

65,00 lei 50,00 lei

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Descriere

Datorită efortului de cercetare al Mariei Hulber, pastorului protestant Richard Wurmbrand, personaj-erou și reper moral pentru unii, figură controversată pentru alții,  i se schițează portretul și biografia printr-o suită de documente aflate într-o ordine deloc întîmplătoare.

„Impresionantul volum realizat de Maria Hulber cu privire la destinul lui Richard Wurmbrand, temeinic construit, cu o solidă bază documentară și cu o rafinată capacitate de analiză, este modelat în universul actelor de urmărire gestionate de fosta Securitate cu privire la eminentul pastor evanghelic. Capacitatea autoarei de a opera distincții și nuanțări importante în raport cu subiectul operei sale este fundamentată pe o consistentă, informată și critică lectură a documentelor de arhivă. Convingătorul studiu de caz, dar și exigenta selecție a documentelor suport ne prilejuiesc o întîlnire istorică cu Richard Wurmbrand în ipostazele propriilor rememorări, precum și în acelea ale celor care i-au supravegheat călătoria inițiatică în România și în afara ei. Concluziile judicioase, construite prin încrucișarea și lecturarea critică a surselor, stilul clar, ales și nuanțat al redactării studiului de caz, acribia documentării și aparatul critic consistent sînt calități determinante ale op-ului realizat de Doamna Hulber. Acesta dezvăluie cititorilor un Richard Wurmbrand încorsetat de valurile istoriei, luptînd pentru a le supraviețui și pentru a le tălmăci celorlalți.” (Virgiliu Țîrău)

 

Caracteristici

An apariție: 2018

Pagini: 480

Format: 160 x 240

ISBN: 978-606-8680-69-9

Prefață: Maria Hulber

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „În sfera tăcerii. Richard Wurmbrand în dosarele Securității – Ediție îngrijită de Maria Hulber”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii