Imperativele lui Ionesco. Politicile culturale

Categorie:

Prețul inițial a fost: 40,00 lei.Prețul curent este: 34,00 lei.

Descriere

Fiindcă  lucrarea cu pricina nu este doar o trecere în revistă exhaustivă a operei lui  Ionesco: teatru, eseistică, notații de jurnal, confesiuni și interviuri, utilă unui student sau doctorand. Nu este nici doar o biografie, urmărind  cu ajutorul operei, parcursul autorului între cele două patrii ale sale, a Mamei și a Tatălui, și concomitent,  sursele acesteia, atât de inextricabil amestecate. În fine, nu e nici măcar o foarte  inedită lectură în cheie politică a scrierilor autorului, care, dacă n-ar fi convingătoare, ar putea părea reducționistă, ci toate acestea la un loc. Anume o călătorie prin universul ionescian, numit de la început de autoare Ionescoland, în compania unui ghid înzestrat cu fervoare și dar de a povesti pasionant și frumos împletite, vieți și opere, sentimente și  adversități, detalii biografice neștiute  și urmele lor în piese și multe altele.
O binevenită împrospătare a amintirilor despre ținutul Ionescoland și de ce nu, a dorinței de a-l revizita, această carte deloc scorțoasă, deloc  asbconsă,  deloc plicticoasă, cum sunt îndeobște  discursurile profesorale, atât de  nemilos demascate de însuși Ionesco în Lecția lui. Una dintre lecturile  cele mai inspirate ale autoarei alături de cea  dedicată pieselor: Rinocerii, Setea și Foamea, Regele moare, Noul Locatar, Scaunele… Și dintre cele mai convingătoare. (Doina Jela)

 

Caracteristici

Traducere: Petru Iamandi

Format: 140×205

An apariție: 2018

ISBN: 978-606-93602-7-9

Autor: Rosette C. Lamont

Pagini: 355

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Imperativele lui Ionesco. Politicile culturale”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii