Iezuiții în România în secolul XX

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 44,00 lei.Prețul curent este: 36,00 lei.

Descriere

O lucrare de mare valoare istorică, ce aduce informații inedite și o perspectivă inovatoare, însă în același timp echilibrată, asupra istoriei unui ordin cu o îndelungată și complexă istorie în țara noastră.
„Prezentul volum despre iezuiții în România secolului XX vine să umple un gol în istoria unui ordin cu un trecut îndelungat și complex pe teritoriul țării noastre, însă fără o istoriografie pe măsură în limba română.
Generații întregi de preoți au fost formați din punct de vedere spiritual de către iezuiți, mai întâi la Convictul (casă de locuit) din Satu-Mare, apoi la Seminarul din Iași sau ulterior în cel din Alba-Iulia și sunt mii de persoane, consacrate sau laice, care dau mărturie despre importanța exercițiilor spirituale primite de la aceștia. În puține cuvinte, moștenirea iezuiților din România secolulului XX are invizibilitatea, dar și rodnicia unor semințe sădite pentru veacul următor”. (Marius Taloș SJ).
„Pe baza celor de mai sus pot afirma cu certitudine că, în limita abilităților şi posibilităților mele, am explorat şi am abordat sursele de bază şi literatura de specialitate a temei, am contemplat cu curiozitate alteritatea contextului diferit, m-au preocupat îndelung opiniile, criticile specialiștilor şi problemele la care nu m-am așteptat, dar s-au ivit de mai multe ori pe parcursul cercetării. Totul nu într-un trecut finalizat, consumat, ci cu caracter continuu, considerând programul ca o experiență spirituală, care are ca scop învățătura, înțelegerea, şi care nu s-a terminat, cred eu, în naraţiunea închisă a unui „grand récit””. (autorul)

Caracteristici

Traducere: Tímea Berki

Prefață: Marius Taloș SJ

Format: 148 x 210

Pagini: 288

ISBN: 978-606-8680-97-2

An apariție: 2019

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Iezuiții în România în secolul XX”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii