Husserl și promisiunea timpului. Subiectivitatea în fenomenologia transcendentală – Nicolas De Warren

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 55,00 lei.Prețul curent este: 48,00 lei.

Descriere

Această carte este prima tratare amplă a fenomenologiei husserliene a conștiinței timpului. Prin analizele detaliate ale textelor lui Husserl, dintre care unele publicate doar de curînd în limba germană, Nicolas de Warren examinează atît felul în care Husserl tratează conștiința timpului, cît și semnificația acesteia pentru concepția sa privitoare la subiectivitate. Pornind de la psihologia descriptivă a lui Franz Brentano, autorul urmărește dezvoltarea gîndirii lui Husserl în legătură cu problema timpului, oferind totodată și o situare a acesteia în cadrul proiectului transcendental husserlian ca întreg. Unele discuții vizează, de asemenea, importanța conștiinței timpului pentru alte teme ale fenomenologiei, cum ar fi experiența perceptuală, imaginația, amintirea, conștiința de sine, întruparea și conștiința celorlalți. Rezultatul este o investigație edificatoare a felului în care și a motivului pentru care Husserl a considerat întrebarea privitoare la conștiința timpului ca fiind provocarea cea mai dificilă, dar și cea mai centrală, dintre toate cele relevante pentru excepționalul său demers filosofic.

Caracteristici

Traducere: Alexandru Bejinariu

Pagini: 451

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-8680-93-4

An apariție: 2020

Despre autor

Nicolas de Warren este Associate Professor of Philosophy la Pennsylvania State University. Este autorul a numeroase cărți și articole de fenomenologie, estetică, etică, literatură și istoria filozofiei. Opere principale: Husserl and the Promise of Time: Subjectivity in Transcendental Phenomenology (2009), New Approaches to Neo-Kantianism (volum editat împreună cu Andrea Staiti, 2015) Philosophers at the Front: Phenomenology and the First World War (volum editat împreună cu Thomas Vongehr, 2018).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Husserl și promisiunea timpului. Subiectivitatea în fenomenologia transcendentală – Nicolas De Warren”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii