Friedrich Nietzsche. Filosofia ca pathos tragic și exercițiu de sobrietate

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

31,00 lei 26,00 lei

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Descriere

Consider publicarea acestui text ca un fel de datorie pe care o resimt, în primul rînd, față de Friedrich Nietzsche. El a fost interpretat, folosit si răstălmăcit în multiple variante. Desigur, şi textul pe care îl propun este tot o interpretare, dar cred că, cel puţin, pune în lumină un Nietzsche care a fost prea uşor trecut cu vederea sau nerecunoscut.
În textul de faţă, am relevat argumentativ legătura existentă, la Friedrich Nietzsche, între scrieri şi viaţă, pe de-o parte, şi relaţia acestora, luate împreună, cu categoriile proprii tragediei antice, pe de alta. Drept urmare, acest text are o importantă miză hermeneutică, deoarece deschide o perspectivă interpretativă nouă de abordare a scrierilor nietzscheene şi favorizează accesul la o interpretare mai riguroasă a tematicilor lansate de filosofia nietzscheeană. Am argumentat conturarea acestei viziuni hermeneutice şi am efectuat, din această perspectivă, un exerciţiu exegetic, având drept ţintă analizarea contextuală a cîtorva tematici reprezentative ale filosofiei nietzscheene. În acest sens, va fi de remarcat că ideile lansate de către Friedrich Nietzsche au o semnificaţie, în chip voit, mascată, jucându-se în registrul unei filosofii artistice. (Autorul)

 

Caracteristici

Format: 148×210

An apariție: 2016

ISBN: ISBN 978-606-8680-35-4

Pagini: 250

 

Despre autor

Florin VOICA a absolvit studii de filosofie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, la Universitatea „Gregoriana” din Roma și la Universitatea din Ferrara. S-a ocupat îndeaproape de operele lui Friedrich Nietzsche, acestea constituind şi obiectul tezei sale de doctorat, susţinută la universitatea ieşeană, în 2012. S-a dedicat studiului unor autori precum Aristotel, Husserl, Heidegger, Ricoeur sau Gadamer. A scris diverse studii şi articole pe teme de estetică, etică filosofică, metafizică sau hermeneutică.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Friedrich Nietzsche. Filosofia ca pathos tragic și exercițiu de sobrietate”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii