Friedrich Nietzsche. Filosofia ca pathos tragic și exercițiu de sobrietate

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 31,00 lei.Prețul curent este: 26,00 lei.

Descriere

Consider publicarea acestui text ca un fel de datorie pe care o resimt, în primul rînd, față de Friedrich Nietzsche. El a fost interpretat, folosit si răstălmăcit în multiple variante. Desigur, şi textul pe care îl propun este tot o interpretare, dar cred că, cel puţin, pune în lumină un Nietzsche care a fost prea uşor trecut cu vederea sau nerecunoscut.
În textul de faţă, am relevat argumentativ legătura existentă, la Friedrich Nietzsche, între scrieri şi viaţă, pe de-o parte, şi relaţia acestora, luate împreună, cu categoriile proprii tragediei antice, pe de alta. Drept urmare, acest text are o importantă miză hermeneutică, deoarece deschide o perspectivă interpretativă nouă de abordare a scrierilor nietzscheene şi favorizează accesul la o interpretare mai riguroasă a tematicilor lansate de filosofia nietzscheeană. Am argumentat conturarea acestei viziuni hermeneutice şi am efectuat, din această perspectivă, un exerciţiu exegetic, având drept ţintă analizarea contextuală a cîtorva tematici reprezentative ale filosofiei nietzscheene. În acest sens, va fi de remarcat că ideile lansate de către Friedrich Nietzsche au o semnificaţie, în chip voit, mascată, jucându-se în registrul unei filosofii artistice. (Autorul)

 

Caracteristici

Format: 148×210

An apariție: 2016

ISBN: ISBN 978-606-8680-35-4

Pagini: 250

 

Despre autor

Florin VOICA a absolvit studii de filosofie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, la Universitatea „Gregoriana” din Roma și la Universitatea din Ferrara. S-a ocupat îndeaproape de operele lui Friedrich Nietzsche, acestea constituind şi obiectul tezei sale de doctorat, susţinută la universitatea ieşeană, în 2012. S-a dedicat studiului unor autori precum Aristotel, Husserl, Heidegger, Ricoeur sau Gadamer. A scris diverse studii şi articole pe teme de estetică, etică filosofică, metafizică sau hermeneutică.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Friedrich Nietzsche. Filosofia ca pathos tragic și exercițiu de sobrietate”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii