Ființa consumată. Economia și doctrina creștină – William T. Cavanaugh

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

29,00 lei

Descriere

Considerăm că această carte reprezintă o contribuţie la un fel de micro-economie teologică. În loc să condamnăm sau să binecuvîntăm „piaţa liberă” ca atare, vrem să ne concentrăm atenţia asupra unor încercări creştine concrete de a discerne şi de a crea practici, spaţii şi tranzacţii economice cu adevărat libere. Creştinii nu se confruntă cu alegerea între acceptarea „pieţei libere” aşa cum este ea şi legarea nădejdilor noastre de ideea că intervenţia statului va aduce pieţei libertatea. Am putea recunoaşte, probabil, în anumite circumstanţe, utilitatea statului în ce priveşte diminuarea celor mai stridente nedreptăţi ale pieţei. Ceea ce afirmăm noi însă este faptul că tocmai creştinii sînt cei chemaţi să creeze alternative practice concrete, care să deschidă un spaţiu economic de un gen diferit – spaţiul marcat de trupul lui Cristos. (William T. Cavanaugh)

 

Caracteristici

An apariție: 2023

Traducere: Dan Tomuleț

Pagini: 127

Format: 130 x 200

ISBN:  978-606-9659-67-0

Colecția: Revelatio – Theologia socialis

 

Despre autor

William T. Cavanaugh, n. 1962, este un teolog catolic american, în prezent profesor la DePaul University. Interesul său, reflectat în lucrările sale, privește teologia politică, etica creștină și interacțiunea social-economică a creștinismului.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ființa consumată. Economia și doctrina creștină – William T. Cavanaugh”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii