Fenomenologia lui Husserl

Categorie:

Prețul inițial a fost: 35,00 lei.Prețul curent este: 30,00 lei.

Descriere

În primul rînd, oricine vrea cu adevărat să devină filosof trebuie să se retragă în el însuşi „o dată în viaţă” şi să încerce în interiorul său răsturnarea [Umsturz] tuturor ştiinţelor valabile pentru el pînă atunci şi reconstruirea lor din temelii.
Edmund Husserl, Meditaţii carteziene 
Fenomenologia mea transcendentală – nu fenomenologia acelora care se numesc pe sine fenomenologi, de altfel foarte multicolori – este o încercare de a reînnoi ideea originară a filosofiei ca ştiinţă universală (care cuprinde în sine toate ştiinţele particulare posibile) şi de a o aduce printr-un demers sistematic în forma celei mai riguroase ştiintificităţi conceptibile; cu alte cuvinte, în forma absolutei justificări a fiecărui pas de cunoaştere.
Edmund Husserl, Scrisoare către George Dawes Hicks, 15.III.1934

Caracteristici

An apariție: 2017

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-8680-60-6

Pagini: 233

Traducere: Iulian Apostolescu și Ioana Zamfir

Despre autor

DAN ZAHAVI (n. 1967), specialist în Husserl şi filosofia minţii, este unul dintre cei mai remarcabili fenomenologi contemporani. În prezent, predă cursuri de filosofie la Universitatea din Copenhaga şi este directorul Centrului pentru Cercetarea Subiectivității. Opere principale: Husserl und die transzendentale Intersubjektivität: Eine Antwort auf die sprachpragmatische Kritik (1996), Self-awareness and Alterity. A Phenomenological Investigation (1999), Husserl’s Phenomenology (2003), Subjectivity and Selfhood: Investigating the first-person perspective (2005), Self and Other: Exploring subjectivity, empathy and shame (2014), Husserl’s Legacy: Phenomenology, Metaphysics, and Transcendental Philosophy (2017).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fenomenologia lui Husserl”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii