Exerciții de gramatică italiană – Valentina Negrițescu, Davide Arrigoni, Raluca Lazarovici Vereș

Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 60,00 lei.Prețul curent este: 55,00 lei.

Descriere

Exerciţii de gramatică italiană este o culegere adresată persoanelor care intenţionează să ajungă la al treilea nivel de cunoştiinţe de limbă italiană după parametrii de certificare stabiliţi de Consiliul Europei (ELC).

Compusă din 15 capitole de exerciţii, a menţinut ordinea de prezentare tradiţională a capitolelor de exerciţii care sunt propuse într-o ordine crescândă a dificultăţii de rezolvare şi care pot fi efectuate, în mare parte, direct pe carte. Rezolvarea anumitor exerciţii presupune competenţe lingvistice şi gramaticale diferenţiate pe grade de cunoştiinţe.

Culegerea poate fi folosită în clasă sau acasă, pe lângă manualele de limbă, pentru o consolidare imediată a structurilor prezentate în clasă sau pentru recapitularea şi lărgirea cunoştinţelor de gramatică acumulate.
De asemenea, este indicată şi pentru o valorificare autonomă, ca instrument de consultare, fie pentru elevul care studiază limba italiană, fie pentru elevul autodidact, datorită soluţiilor exerciţiilor care întregesc lucrarea. (Autorii)

Caracteristici

Format: 158 x 240

Pagini: 442

ISBN: 978-606-9659-68-7

An apariție: 2023

Colecția: Philologia

Despre autor

Valentina Negrițescu este licențiată în Filologie la Universitatea din București, în 1970, specialitatea Italiană-Franceză, curs de specializare Limba Română, a predat limba italiană la Liceul „Dante Aligheri”, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, precum și la Institutul Italian de Cultură din București, iar din 1995 până în 2019 a predat limba română la Università degli Studi din Milano. A făcut traduceri, manuale de limba italiană, a fost coautoare la Dicționarul român-italian apărut la Editura Academiei Române. În colaborare cu Davide Arrigoni a publicat la Editura Gramar din București Exerciții de gramatică italiană, la Editura Carabà din Milano Grammatica pratica della lingua romena, iar la editura Hoepli Italiano per  romeni, Grammatica romena. Morfologia e sintassi ed esercizi, I verbi romeni. În colaborare cu prof. Nicoleta Nesu de la Universitatea „La Sapienza” din Roma a publicat  Grammatica d’uso della lingua romena. Tot la Editura Hoepli din Milano, a publicat în 2007 un dicționar român-italian, italian-român de circa 30.000 de leme/cuvinte-titlu, care va apărea actualizat în februarie 2023 conținând peste 70.000 de leme.

Davide Arrigoni este licențiat în Limbi și Literaturi Străine Moderne la Università degli Studi din Milano, unde a studiat și limba română, în prezent este redactor și traducător liber-profesionist, se ocupă de revizie de texte și a colaborat cu editura Rediviva Edizioni din Milano, pentru care a tradus un roman de Liviu Rebreanu și un roman de Vasile Igna. A publicat la Editura Carabà din Milano  împreună cu Valentina Negrițescu Grammatica pratica della lingua romena, iar la Editura Hoepli din Milano a fost coautor la următoarele publicații: Italiano per romeniGrammatica romena. Morfologia e sintassi ed esercizi, I verbi romeni. A făcut transcrierea fonetică a lemelor/ cuvintelor-titlu românești pentru prima dată într-un dicționar bilingv (dicționarul român-italian, italian-roman) care va apărea la editura Hoepli în februarie 2023.

Raluca Lazarovici Vereș este licențiată în Limbi și Literaturi Străine Moderne la Università degli Studi din Padova (2004), a făcut studii de Master în Didactica limbii italiene ca limbă străină la Universitatea „Ca Foscari” din Veneția și un  doctorat în Filologie la Universitatea din Torino. Are studii de perfecționare la Universiteit van Amsterdam și Sorbona. A predat limba română la universitățile din Triest și Udine. A revenit în România după 15 ani de studii și activitate în  străinătate și s-a stabilit la Oradea, unde, împreună cu soțul, clasicist, a fondat în 2013 Editura Ratio et Revelatio. A colaborat cu diferite universități din România, iar în prezent scrie, traduce, coordonează unele dintre colecțiile și activitățile editurii, ține cursuri de italiană, engleză și română pentru străini, are activități independente de  cercetare și finalizează un doctorat în istorie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Exerciții de gramatică italiană – Valentina Negrițescu, Davide Arrigoni, Raluca Lazarovici Vereș”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii