Eseuri de etică și politică

Categorie:

27,00 lei

Descriere

Deși aproape necunoscut cititorilor din România, Gordon Haddon Clark a fost una dintre cele mai importante figuri ale protestantismului american din secolul douăzeci. Profesor de filosofie, teolog și șahist, Clark a scris peste patruzeci de cărți și sute de articole și recenzii, dintre care amintim: Ancient Philosophy, Thales to Dewey: A History of Philosophy, A Christian View of Man and Things, Karl Barth’s Theological Method, Language and Theology, Philosophy of Science and Belief in God.
Cartea de față reunește patruzeci și trei de articole, apărute într-o perioadă de cîteva decenii. Acestea au fost scrise pentru audiențe diferite: unele articole au apărut în enciclopedii sau în jurnale de specialitate, altele au fost scrise pentru nespecialiști și, în sfîrșit, unele par adevărate predici. Indiferent de perspectiva confesională adoptată, lucrarea reprezintă un excelent instrument de cunoaștere a eticii protestante clasice.

Caracteristici

An apariție: 2014

Pagini: 240

Format: 148 x 210

ISBN: 978-606-93522-2-9

Traducere: Ionuț-Andrei Purel

Prefață: Ionuț-Andrei Purel

Despre autor

Gordon H. Clark (1902-1985) Deși aproape necunoscut cititorilor din România, Gordon Haddon Clark a fost una dintre cele mai importante figuri ale protestantismului american din secolul douăzeci. Profesor de filosofie, teolog și șahist, Clark a scris peste patruzeci de cărți și sute de articole și recenzii, dintre care amintim: Ancient PhilosophyThales to Dewey: A History of PhilosophyA Christian View of Man and ThingsKarl Barth’s Theological MethodLanguage and TheologyPhilosophy of Science and Belief in God.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Eseuri de etică și politică”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii