Dumnezeu după metafizică. O teologie estetică

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 35,00 lei.Prețul curent este: 30,00 lei.

Descriere

Nu am văzut nimic asemănător în amploare, importanță și intensitate cu noțiunea de Dumnezeu după metafizică de cînd predau la Sorbona și la Universitatea din Chicago!
(Jean-Luc Marion)
Într-un mod elegant și incisiv, Dumnezeu după metafizică se apleacă asupra „turnurii teologice” a fenomenologiei contemporane la un nivel mai profund, mai bogat și mai satisfăcător decît multe alte lucrări recente. Manoussakis are cu totul dreptate să accentueze importanța a ceea ce înseamnă să fii „în relație cu Dumnezeu” și înțelegerea acestui lucru ca fiind esențial pentru teologie în zilele noastre. Cu argumente întemeiate în patristică, Manoussakis ne arată că viitorul și trecutul teologiei nu sînt în contradicție, ci trebuie gîndite împreună.
(Kevin Hart, Universitatea Notre Dame)

Caracteristici

Colecție: Epoche

Traducere: Cristian Vechiu

Format: 140 x 205

Pagini: 290

ISBN: 978-606-8680-85-9

Despre autor

Manoussakis John Panteleimon

John P. Manoussakis este Associate Professor of Philosophy la Colegiul Sfintei Cruci (SUA) și Honorary Fellow al Universităţii Catolice din Australia. El este autorul a numeroase cărți și articole de fenomenologie, filozofia religiei, filozofie greacă, patristică și psihanaliză.
Opere principale: God After Metaphysics: A Theological Aesthetic (2007), For the Unity of All: Contributions to the Theological Dialogue Between East and West (2015), The Ethics of Time: A Phenomenology and Hermeneutics of Change (2017).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dumnezeu după metafizică. O teologie estetică”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii