Dor de casă, dor de ducă, itinerare culinare

Categorie:

Prețul inițial a fost: 33,00 lei.Prețul curent este: 27,00 lei.

Descriere

Dor de acasă, dor de ducă – Itinerare culinare, apărut în 2006, ca o continuare a volumului Privind înapoi prin fereastra bucătăriei, ne relatează despre multele călătorii întreprinse de Dagmar Dusil împreună cu soțul după plecarea lor din temnița comunistă, călătorii generate de setea de recuperare a celor netrăite și imposibil de realizat din spatele cortinei de fier. Din voiajele întreprinse de-a curmezișul Europei, dincolo de ocean și în sud-estul Asiei, autoarea ne prezintă rețetele culinare culese care constituie doar cadrul expunerii, textul în sine fiind axat pe întâlnirile cu necunoscutul, cu tot ceea ce este altfel“. (Dr. Peter Motzan)
În ansamblu, este o carte amuzantă cu semnificații profunde, care permite multiple interpretări, dar nu poate fi încadrată într-un gen literar anume. Este atipică: deși ne poartă prin 21 de țări, nu poate fi numită jurnal de călătorie și, cu toate cele circa 150 de rețete culinare prezentate, nu este o carte de bucate. Dusil nu-și permite nici o clipă de răgaz în timpul lungilor sale voiaje: trăiește intens, are parte de surprize, amintirile nu sînt refulate, ci sînt purtate de toate simțurile și integrate în discurs. (Beatrice Ungar)

Caracteristici

An apariție: 2018

Pagini: 257

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-8680-75-0

Traducere: Walter Johrend

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dor de casă, dor de ducă, itinerare culinare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii