Diavolul: o amăgire. Ateismul și pretențiile sale științifice – David Berlinski

Categorie:

Descriere

Dacă știința se opune religei, nu este din cauza a ceva din ceea ce conțin fie premisele, fie concluziile marilor teorii științifice. Acestea nu menționează nici un cuvînt despre Dumnezeu. Nu vorbesc despre vreo credință în afară de cea pe care ele însele o cer. Nu impun nici un ritual în afara ritualurilor obișnuite ale vieții academice, iar acestea nu implică nimic mai mult decît venerarea a ceea ce este venerat la scară largă. Afirmațiile încrezătoare ale oamenilor de știință care susțin că, în intimitatea camerei lor, au demonstrat că Dumnezeu nu există nu au nimic de-a face cu știința, și chiar mai puțin cu existența lui Dumnezeu. (David Berlinski)

O replică puternică la batjocura ateistă și la știința încrezută, precum și la tipul de filozofie care capitulează în fața lor. David Berlinski procedează cu rațiune și calm pentru a pune în discuție speculația științifică recentă și pentru a demasca lipsa de rațiune din care aceasta critică religia.

Harvey Mansfield, profesor la Harvard University

Cartea lui Berlinski este tot ceea ce poate fi de dorit: este idiomatică, profundă, strălucit polemică, amuzantă și, bineînțeles, extrem de erudită. Îl felicit.

William F. Buckley Jr.

 

Caracteristici

Traducere: Otniel Vereș

Format: 130 x 200

An apariție: 2022

Despre autor

DAVID BERLINSKI (n. 1942) deține un doctorat în matematică la Princeton University, fiind autorul unor cărți de succes, precum A Tour of the Calculus, The Advent of the Algorithm și Newton’s Gift. Este  fellow la Discovery Institute din Seattle și a fost fellow la Institute for Applied Systems Analysis și la Institut des Hautes Études Scientifiques. El locuiește la Paris.

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Diavolul: o amăgire. Ateismul și pretențiile sale științifice – David Berlinski”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii