Deportați în Bărăgan: Amintiri din Siberia românească

30,00 lei

Stoc epuizat

Stoc epuizat

Descriere

În România comunistă, deportarea/dislocarea persoanelor prin mijloace represive şi-a găsit inspiraţia în modelul oferit de Gulagul sovietic. Cel mai amplu şi tragic episod al acestui fenomen represiv a avut loc în iunie 1951 cînd mai mult de 40 000 de persoane, care locuiau pe o rază de 25 de km de la graniţa cu Iugoslavia, au fost deportate în Bărăgan într-una din cele mai secrete, rapide şi represive acţiuni organizate de autorităţile comuniste. Şvabi, bulgari, sîrbi, evrei, unguri, români bănăţeni şi olteni, basarabeni, bucovineni, aromâni, vlahi, megleno-români etc. au fost deportaţi din zona lor de origine sau de „dislocare” în plin cîmp, unde au fost obligaţi să îşi construiască, pornind de la zero, o nouă viaţă.

„Deportaţi în Bărăgan: Amintiri din Siberia românească” este un volum de amintiri care stau mărturie unei vieţi, începută în „ciulinii Bărăganului”, dar continuată frumos cu reuşite nevisate în vremurile deportării. Toţi cei care depun mărturie în această carte sînt nişte învingători. Învingători în lupta, inegală şi uneori inumană, cu regimul comunist, care a încercat, şi de multe ori a şi reuşit, să distrugă vieţi aşa cum a distrus casele din chirpici ridicate cu trudă, suferinţă şi lacrimi de copii.

Caracteristici

Prefață: Claudia Florentina Dobre

Pagini: 285

Format: 148 x 210

ISBN: 978-606-8680-57-6

An apariție: 2016

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Deportați în Bărăgan: Amintiri din Siberia românească”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii