De la Conflict la Comuniune. Comemorarea Reformei împreună în 2017: Raportul Comisiei luterano – romano-catolice pentru unitatea Bisericii

Categorie:

25,00 lei

Descriere

Acest volum apare în cadrul colecției Documenta Oecumenica, editată de Centrul de cercetare ecumenică Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
„500 de ani: această perioadă a fost marcată de numeroase conflicte confesionale. În ultimii 50 de ani însă situaţia s-a schimbat radical. Titlul acestui volum, De la Conflict la Comuniune, arată cât de multe a realizat mișcarea ecumenică. Catolicii și luteranii pot astăzi relata împreună istoria Reformei. În privinţa multora dintre problemele anterioare, care provocau disensiune, putem vorbi acum despre un „consens cu diferentiere”, al unității în credință cu diferențe legitime. Dar această carte este importantă nu doar pentru catolici și luterani. Cartea oferă și o descriere diferențiată a celor mai importante concepţii teologice ale reformatorului Martin Luther, din perspectiva celor mai recente cercetări. Cine vrea să-l înțeleagă pe Luther găsește aici o introducere competentă”. (Prof. Dr. Stefan Tobler)

Caracteristici

An apariție: 2017

Pagini: 132

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-8680-61-3; 978-606-37-0233-4

Traducere: Antoaneta Sabău, Ramona Besoiu, Radu Gârbacea, Florin George Călian

Despre autor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „De la Conflict la Comuniune. Comemorarea Reformei împreună în 2017: Raportul Comisiei luterano – romano-catolice pentru unitatea Bisericii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii