Conversații cu Husserl și Fink

Categorie:

25,00 lei

Descriere

„Aceste Conversații au o importanță atît filozofică, cît și sistematică, pentru înțelegerea perspectivei lui Husserl cu privire la propriul demers. Venind curînd după finalizarea Logicii formale și transcendentale și a prelegerilor ținute în Franța, în volumul de față sînt consemnate efortul lui Husserl de a găsi o cale simplă de a prezenta concepția de bază a fenomenologiei, preocuparea evidentă de a pune studiile sale anterioare în contextul adecvat, precum și ceea ce el vedea ca fiind miza principală a lucrărilor ce au urmat. Sînt expuse astfel aici nu numai temele majore ale logicii și prelungirea lor în studii logice viitoare, dar și o importantă extindere a Meditațiilor carteziene (care, așa cum este menționat în această lucrare, ar fi trebuit să aibă încă trei meditații), precum și unele dintre temele importante abordate în Criza științelor europene și fenomenologia transcendentală”. (Richard M. Zaner)

Caracteristici

An apariție: 2018

Format: 140 x 205

ISBN: 978-606-8680-71-2

Pagini: 157

Prefață: Richard M. Zaner

Traducere: Remus Breazu

Despre autor

Fenomenolog american, DORION CAIRNS (1901-1972) și-a dat doctoratul la Harvard în 1933 cu o teză privind fenomenologia lui Husserl. Între 1924 și 1926, respectiv între 1931 și 1932, Cairns a studiat la Freiburg sub îndrumarea lui Husserl, perioade care sînt înregistrate în lucrarea apărută postum, Conversații cu Husserl și Fink. După 1933, a fost profesor în Statele Unitate ale Americii la Rockford College, Illinois, iar începînd cu 1950 a predat la prestigioasa New School for Social Research, parte a universității The New School, New York, unde a fost coleg cu figuri importante ale filozofiei secolului XX, precum Hannah Arendt, Karl Löwith, Alfred Schütz, Aron Gurwitsch sau Hans Jonas. Aici a contribuit la formarea unui important grup de fenomenologie. Deși în timpul vieții Dorion Cairns a publicat doar cîteva articole pe teme de fenomenologie, el a contribuit decisiv la diseminarea fenomenologiei lui Husserl în spațiul de limbă engleză, mai ales prin traducerea lucrărilor lui Husserl, Meditații carteziene și Logică formală și transcendentală.
Opere principale: Filozofia lui Edmund Husserl (teză de doctorat susținută în 1933, publicată postum în 2013), Ghid de traducere a lui Edmund Husserl (1973), Conversații cu Husserl și Fink (1976).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Conversații cu Husserl și Fink”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii