Contra Genezei. Antropopoieza, evreii și național-socialismul – Alberto Castaldini

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

35,00 lei

Descriere

Regimul național-socialist a pus în aplicare o adevărată refondare antropologică în decurs de doisprezece ani. Acest experiment biocratic a fost realizat mai întâi în Germania, iar mai tîrziu a fost extins la teritoriile ocupate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Scopul nu a fost doar afirmarea rasială a unei „comunități de sînge”, ci și definirea unei noi identități pentru omenire, în opoziție declarată cu principiile tradiției biblice și cu fundamentele eticii occidentale. Nu a fost vorba de discriminare, persecuție sau de încercarea de exterminare a unor popoare întregi, cum ar fi evreii, ci de redefinirea conceptului de specie umană la nivel medico-științific, a narațiunii istoriografice și a limbajului juridic și politic. Această carte explică premisele, evoluțiile și rezultatele unui proiect aberant care, în inima Europei, a manipulat condiția umană, atît individuală, cît și colectivă, de la statutul de cetățean la „viața goală”.

Caracteristici

An apariție: 2023

Pagini: 222

Format: 145 x 205

ISBN: 978-606-9659-76-2

Traducere: Raluca Lazarovici Vereș

Prefață: Mihaela Gligor

Postfață: Raluca Lazarovici Vereș

Despre autor

Alberto Castaldini (Verona, 1970), docent universitar, eseist și jurnalist, predă la Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A studiat Dreptul, Istoria ideilor și Filozofia la Universitățile Catolică din Milano, „Martin Luther” din Halle-Wittenberg și „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A fost profesor invitat la Ateneul Pontifical Sant’Anselmo, este profesor invitat la Studio Teologico San Zeno din Verona (afiliat Facultății Teologice din Triveneto). În Italia a ținut cursuri și seminarii la Universitățile din Verona, Triest, Trento, Genova, Catolică din Brescia, Europeană din Roma, Ferrara, Bergamo, de Stat din Milano. Este membru de onoare al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, precum și membru asociat al Centrului de Studii Ebraice „Goldstein Goren” din cadrul Facultăţii de Litere a Universitaţii din Bucureşti. Din 2006 în 2010, a fost directorul Institutului Italian de Cultură din București și atașat cultural la Ambasada Italiei din România. La Editura Ratio et Revelatio a mai publicat Ipoteza mimetică. Despre evrei și originile modernității, traducere din italiană de Raluca Lazarovici Vereș, 2018.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Contra Genezei. Antropopoieza, evreii și național-socialismul – Alberto Castaldini”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii