Cine sunt eu? Autenticitatea și limitele sale morale – Daniel Nica

Categorie:

Disponibil și în ebook

Răsfoiește cîteva pagini

41,00 lei

Descriere

Cine sunt eu? explorează condiția paradoxală a omului modern, această fiinţă care, rămânând mereu aceeaşi, se poate înstrăina de sine şi care, având parte de cele mai râvnite bunuri, îşi poate rata propriul bine. Întrebarea cărţii exprimă curiozitatea faţă de unele dintre cele mai pasionante teme ale filozofiei practice: ce înseamnă să fii tu însuţi și care este relația autenticității cu împlinirea de sine, sinceritatea și autonomia? Nu cumva cultul contemporan al autenticităţii a condus la o revoltă narcisistă împotriva celor mai elementare norme sociale, fie – dimpotrivă – la o paradoxală îmbrăţişare a conformismului? Este autenticitatea o sfidare a tuturor normelor sociale sau, mai degrabă, este o interpretare neconvenţională a convenţiilor care ne ţin laolaltă? Pariul lui Daniel Nica este să arate că autenticitatea este un mod de a ne pune amprenta lăuntrică pe aşteptările care vin din afara noastră.

Îi admirăm pe alţii şi avem modele, dar simţim totodată nevoia de a exprima şi a afirma ceea ce ne deosebeşte de alţii. Ce înseamnă de fapt a fi autentic? Aceasta este tema pe care cartea lui Daniel Nica o explorează cu prospeţime, într-un mod fascinant şi provocator. (Mircea Flonta)

Rari sunt filozofii morali cu darul povestirii, așa cum încă mai rari sunt, în zilele noastre, acei gânditori care nu se mulțumesc doar să analizeze și să mixeze surse istorice variate, ci articulează, pornind de la acestea, o teorie inedită. Iată că Daniel Nica probează, prin acest volum îndelung șlefuit, și o cunoaștere aprofundată a unei teme extrem de sinuoase, şi har de povestitor, dar şi curajul de a veni cu o abordare originală. (Cristian Iftode)

Cine ar putea să scrie mai bine despre autenticitate decât Daniel Nica? Cu fler și spirit critic, ne dezvăluie cum să ne regăsim pe noi înșine într-o lume care ne vinde pe repede înainte împlinirea de sine. O carte mult așteptată. (Emilian Mihailov)

Ce înseamnă autenticitatea în epoca platformelor digitale, a relațiilor publice online și a narcisismului cultivat pe rețelele sociale? Pentru a evita o înţelegere denaturată a autenticităţii, este nevoie de o incursiune în sursele filosofice ale acestei idei, aşa cum ne îndrumă, inspirat, Daniel Nica în această carte utilă filozofilor, specialiștilor în comunicare și eticienilor media, cât şi publicului larg. (Antonio  Momoc)

 

Caracteristici

Pagini: 260

Format: 145 x 205

ISBN: 978-606-9659-60-1

An apariție: 2022

Despre autor

Daniel Nica este lector universitar la Universitatea din Bucureşti, unde predă etică. Este doctor în filozofie al Universităţii din Bucureşti şi absolvent al Facultății de Filozofie şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la aceeaşi universitate. În 2012 şi în 2015, a fost invitat ca visiting researcher la centrul de etică al Universității din Oxford. Pe lângă alte studii și articole științifice, a publicat două cărţi de filozofie morală (Pastila roşie. Eseu despre moralitate şi fericire, 2015 şi Etică fără Principii. Generalism şi Particularism în filosofia morală contemporană, 2013).

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cine sunt eu? Autenticitatea și limitele sale morale – Daniel Nica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii