Ce este fenomenul? – Alexander Schnell

Categorie:
Răsfoiește cîteva pagini

Prețul inițial a fost: 24,00 lei.Prețul curent este: 21,00 lei.

Descriere

Fenomenul este o noțiune extrem de bogată și, în același timp, deosebit de restrînsă. Fenomenul face să apară varietatea infinită a ființării, el face accesibilă diversitatea realului de fiecare dată în mod diferit; în același timp, el nu este această bogăție, ci doar deschiderea sa primă sau ceea ce îi constituie „sensul și temeiul“. Perspectiva specifică pe care am abordat-o aici constă în a clarifica rolul pe care „subiectul“ îl joacă în orice fenomenalizare. Am văzut că subiectul nu este un simplu spectator „în fața“ a ceea ce apare (ceea ce i-ar fi redus funcția la un simplu martor exterior), ci el intră „în“ structura însăși a fenomenalității. (Alexander Schnell)

Caracteristici

Colecție: Epoche

Traducere: Remus Breazu

Format: 130 x 200

Pagini: 120

ISBN: 978-606-9659-00-7

An apariție: 2019

Despre autor

ALEXANDER SCHNELL este profesor de filozofie teoretică și fenomenologie la Universitatea din Wuppertal. Este director al Institutului de Filozofie Transcendentală și Fenomenologie și al Arhivelor Marc Richir, ce țin de Universitatea din Wuppertal. Este specializat în filozofie clasică germană și filozofie contemporană (mai ales fenomenologie). Printre publicațiile sale se numără:  La Genèse de l’apparaître. Études phénoménologiques sur le statut de l’intentionnalité, Beauvais, Mémoires des Annales de Phénoménologie, 2004; Temps et Phénomène. La phénoménologie husserlienne du temps (1893-1918), coll. «Europæa Memoria» (diff. Vrin), Hildesheim, Olms, 2004; En deçà du sujet. Du temps dans la philosophie transcendantale allemande, coll. «Epimethée», Paris, PUF, 2010; La déhiscence du sens, Paris, Hermann (Le bel aujourd’hui), 2015; Wirklichkeitsbilder, Tübingen, Mohr Siebeck, 2015; Was ist Phänomenologie, Frankfurt am Main, Klostermann (Rote Reihe), 2019.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ce este fenomenul? – Alexander Schnell”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii