Căile adevăratei rugăciuni – Thomas Merton

Categorie:

Răsfoiește cîteva pagini

28,00 lei

Descriere

Căile adevăratei rugăciuni constituie de la început pînă la sfârșit o pledoarie pentru a regăsi unitatea pierdută a rugăciunii în spiritul contemplativ. În ce constă acest spirit contemplativ? În a pregăti, prin rugăciune, calea pentru lucrarea lui Dumnezeu înlăuntrul nostru. Altfel spus, a fi contemplativi înseamnă a ne pregăti pentru întîlnirea cu „razele orbitoare ale iubirii” (W. Blake). Căile adevăratei rugăciuni ne ajută, așadar, să ne adunăm lăuntric din împrăștierile noastre, pentru a ne deschide spre întreita întîlnire prilejuită de spiritul contemplației în „Duh și Adevăr”: cu Dumnezeu, cu aproapele și cu sine. (Pr. Marius Taloș SJ)

 

Caracteristici

Prefață: Pr. Marius Taloș SJ

Traducere: Alexandru Zampieri

Pagini: 154

Format: 130 x 200

ISBN: 978-606-9659-34-2

An apariție: 2021

Colecția: Fides

Despre autor

Fost student la Cambridge (Marea Britanie) și Universitatea Columbia (New York), călugăr trapist al mănăstirii Ghetsemani (Kentucky), Thomas Merton (1915-1968) este unul dintre autorii spirituali catolici cei mai influenți ai secolului XX. Autobiografia sa (Muntele cu șapte trepte, carte tradusă în limba română) a fost un best-seller tradus în foarte multe limbi. Autor a peste șaizeci de cărți despre contemplație, dar și despre război și rasism, era un mare partizan al dialogului interreligios și era cunoscut pentru comunicările sale cu Dalai Lama. Thomas Merton avea o conștiință foarte vie a crizei spirituale a timpurilor noastre și a nevoii acute de o dimensiune contemplativă.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Căile adevăratei rugăciuni – Thomas Merton”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre ratioetrevelatio.com     Detalii